Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '16

 
Kategori
Anılar
 

The X -Files Dizisi Fox Crime kanalında başlıyor.

The X -Files Dizisi Fox Crime kanalında başlıyor.
 

 Biraz evvel günlük gazetelerden birinde okuduğum bir haber aldı beni yıllar öncesine götürdü.

 Haberde The X-Files adlı dizinin uzun bir aradan sonra tekrar yayına başlayacağı bildiriliyordu. 1993-2002 yılları arasında dünya televizyonlarında bir fırtına gibi esen dizi Amerikadaki yayın saatınde Türkiye'de de Fox Crime kanalında yayınlanacakmış.6 bölüm olarak çekilen dizinin yıllar sonra epey ses getireceği umuluyormuş.

 Yukarda değindiğim gibi bu haber aldı beni yıllar öncesine 1996 yılı ocağına götürdü birden. Yer Fransa Paris. İki kızımla Ebru ve Burcu Göker ile Paris'te bulunuyoruz bir aylığına.O yıl Ebru İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini. Burcu ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı lise bölümünü bitiriyor. Amacımız Fransa'da bulunduğumuz sürede eğitimlerini daha sonra bu ülkede devam etmeleri için gerekli müracaatları yapmak daha önceden planladığımız okullara. Bir kaç yıldır zaten zaman zaman Fransa'ya geip görüşmeler yapıyoruz bu konu ile ilgili.Ebru Sorbonne Üniversitesinde lisans üstü eğitim için, Burcu da Konservatuar eğitimi için okul başvurularını yapacak.

 Bu kadar uzun süre otelde kalmanın bize oldukça masraflı geleceğini düşündüğümüzden Ebru'nun yaz kamplarından tanıdığı Finlandıyalı arkadaşının Paristeki bir akrabasının evini ayarlıyoruz önceden. Evi görmeden tuttuğumuz için başımıza neler geleceğini bilmiyoruz daha sonra.

 Kızlarım ile okullarının tatilininden istifade bu yolculuğa çıkarken oldukça heyecanlıyız. Herşeyin yolunda gitmesi ve gelecek yıl eğitimlerini Fransa'da devam etmeleri için dua ediyorum yol boyunca.

  Önceden görmeden tuttuğumuz ev Paris merkezde harika konumlu bir yer. Eve ilk geldiğimizde bu harika semtte lüks apartıma girerken bilmeden çok iyi bir seçim yaptığımızı düşünüyorum. Ne zamanki apartımandan çıkıp arka bahçedeki metruk binaya giriyoruz o zaman yüzüme bir tokat yemiş gibi oluyorum. Bilmeden tuttuğumuz ev bir sanatçı studyosu.Kocaman salonları. heykel çalışmaları , eski eşyaları ile belki bohem bir sanatçı için çok tercih edilebilecek bu mekan iki kızımla bize cehennem gibi geliyor birden.Bu koca evde korku içinde 5 gece geçiriyoruz. Üçümüz bir yatakta yatıp sabaha kadar korku içinde titriyoruz. Sonunda evi kiralayan kişi halimize acıyor ve paramızı iade edip bizi bu esaretten kurtarıyor. 

 Hemen aynı semtteki bir otele kapağı atıyoruz ve üç hafta yaşamımızdaki en yüksek otel parasını ödeyip orada kalıyoruz.Olsun korkmuyoruz artık.

 Her sabah Burcu'yu otel odasında çalışması için yalnız bırakıp Ebru ile çıkıyoruz.Ebru Üniversitede hocalarla görüşüyor ve ben onu civardaki kafelerde bekliyorum Paris'in soğuğunda. Akşam otele döndüğümüzde tüm gün yanına verdiğimiz meyve sularını içip kekleri yiyerek  keman çalışmış Burcu'yu biraz dışarı çıkartıyoruz. Hatta resepsiyondaki görevli kız 'Mahkumun hapis süresi bitti mi?diye soruyor çıkarken.

 Biraz dolaştıktan,karnımızı doyurduktan sonra otele dönüp odadakı televizyonu seyretmeye başlıyoruz. İşte ben The X-Files dizisi ile o zaman tanıştım. Ikı FBI ajanın Para Normal Aktivitelerini anlatan bu bilim kurgu dizisi bizi çok sarıyor.

 Yakındaki marketten aldığımız Mouse Cholateler elimizde ,odadaki yatağın üstünde birbirimize sarılmış olarak nefessiz izliyoruz her gece yayınlanan bu diziyi. Küçücük odada öylesine korkuyoruz ki banyoya giderken bile  birbirmizden destek alıyoruz,

 Burcu ablası ile benim aramda kendini çok güvende hissediyor bu diziyi izlerken. Ben iki kızım yanımda olduğu için çok mutluyum. Ebru ise Sorbonne gibi köklü bir okulda master yapmanın hayali ile umutlu günlerimiz geçiyor.

 Her gece hasret ve merakla beklediğimiz X-Filles saatleri öylesine büyük bir alışkanlık yapıyor ki bizde, okullardan kabullerimizi alıp dönerken geride bıraktığımız dizi gecelerimizi düşünüyoruz sevgi ile.

 Neyseki bir kaç ay sonra,aynı yılın ağustos ayında okumak için temelli geliyoruz Paris'e ve dizimize kavuşuyoruz.

 Bu dizi bizim için sevginin, umudun beraberliğin bir belirtisi olarak yer alıyor yaşamımızda.

 İşte bugün gazetede gördüğüm haber beni kızlarımla başbaşa X-Files  seyrettiğim o harika günlere götürdü.

 Televizyonumda Fox Crime kanalına sahip olmadığım için bu diziyi seyredemeyeceğim simdilik.Ama bir kaç ay sonra iki kızımla ve torunlarımla beraber olacağım günlerin hayali içindeyim.

 Kimbilir belli mi olur belki Amerika'da hala oynar o dizi o zaman ve biz gene ellerimizde mouse Cholatalarımız seyrederiz beraberce. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..