Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Theta Healing ile kendine inanmak mümkün

Theta Healing ile kendine inanmak mümkün
 

Bazı insanlar vardır. Hayallerinin peşinden giderler. Hem yürüdükleri yolun tadını çıkartırlar hem de vardıkları noktanın. Ve yıllar geçse de Tesla, Albert Einstein olarak tanır biliriz onları. Peki onları bu hayallerinden, hedeflerinden uzaklaşmalarına izin vermeyen ortak özellikleri nelerdir? Bu insanlarda olup bizde olmayan şey nedir? Hiç düşündünüz mü? Daha zeki olmaları, çok çalışmaları, iyi eğitim almaları mı bence hiçbiri değil. Yaradan herkese aynı zekayı vermiş. Biz sadece nasıl kullanacağımızı unutmuşuz. Ama bir şeyleri başarmak için zeka da tek başına yeterli değil. Peki nedir bu insanları hayal ettiklerinin ötesine götüren? Sadece kendilerine inanmaları!

Şöyle düşünün siz hiç yapılmamış bir şeyi yapmaya karar verdiniz. Önce zihniniz başlayacak ya olmazsa ya beğenmezlerse ya satmazsa ya tutmazsa diye konuşmaya. Sonra zihniniz sizi buna tamamen ikna edebilmek için kendisiyle aynı korkuları ve endişeleri paylaşan insanlarla saracak etrafınızı. En yakınlarınız aileniz karşınızda duracak sizi bu işin nasıl olamayacağına ikna etmeye çalışacaklar. Bir direneceksiniz iki direneceksiniz derken zihniniz daha da bastıracak bak babamda bu iş olmaz dedi, bak filanca arkadaşımda bu iş tutmaz dedi…. Bu liste uzayıp gider.

Peki neden? Hayal ettiğiniz şeyden sizi alıkoyan ne? Sadece fikrinizin onaylanmaması mı yoksa sizin yeterince kendinize inanmamanız mı? Sizce Tesla yaklaşık 35 km uzaklıktaki ampulleri hiçbir elektrik bağlantısı olmadan yaktığında ya da elektrikle ilgili icatlar yaptığında kimin onayını alabilmiştir? Ya da en önemlisi birilerinin onu onaylamasını beklemiş midir?

Doğduğumuz andan itibaren hep onaylanmayı bekleriz. Önce büyüdüğümüz ailemizden sonra okulda öğretmenlerimizden ve arkadaşlarımızdan, yetişkinlik dönemimizde patronumuzdan ya da müdürümüzden hep bir onaylanma ve kabul görmek isteriz. Peki bu duygu bizi nelerden alıkoyar? Herkesten gizli gizli hayalini kurduğunuz o muhteşem şeyden %100 alıkoyar. Çünkü bizim hayallerimizde biz büyürken sınırlandırılır. Mühendis, doktor, avukat olmak varsa hayallerinizde herkes sizi sonuna kadar destekler. Ama hiç yapılmayanı yapmaksa hayaliniz işte o zaman siz çok hayalperestsiniz ?? Kıtlık bilincinden çıkamayan bir toplum olarak sadece çok, kolay ve garantili yollardan para kazanılan meslekleri hayal edebilir olduk.

Peki bizim o çocukken kurduğumuz sıra dışı hayallere ne oldu? Neden onları tamamen unuttuk? Artık insanlar hayal kurmayı hatırlamak için hayal atölyelerine gidiyorlar. Yapılan bir araştırmaya göre çocukluk döneminde %100 hayal kurarken yetişkinlik döneminde bu oran %2’lere kadar düşüyor. Büyüdüğümüz ortam, yetiştirilme şeklimiz elbette buna etken. Çocukluk döneminizde kurduğunuz bir hayal yüzünden aileniz tarafından eleştiriye maruz kaldıysanız, arkadaş çevreniz dalga geçtiyse bilinçaltınıza direk kodluyorsunuz. ‘Hayal kurmak canımı yakar’, ‘hayal kurarsam dışlanırım’ ve son olarak ‘hayal kurmak kötüdür’. Böylece hayal kurmamayı öğreniriz. Ve hayallerimizle birlikte kendimizden uzaklaşmaya zaman içinde de kaybolmaya başlarız. Eğer kurduğunuz hayal aileniz ve arkadaş çevrenizce desteklenmiş olsaydı sizce siz şu an nasıl biri olurdunuz? Etrafınızda kimler olurdu? Nerede yaşardınız? Ne iş yapardınız? Eminim şu an ki konumunuzdan çok daha farklı bir yerde en azından mutlu olduğunuz bir yerde olurdunuz. Hayallerimizin kısıtlanması aynı zamanda bizim bolluk ve bereketimizide negatif yönden etkiler. Sonsuz bir kaynak olduğunu da unuturuz. Theta Healing terapilerinde en sık rastladığımız bilinçaltı kodlamaları insanların kendilerine inanmamaları, yetersiz hissetmeleri ve her şeyi imkânsız olarak görmeleridir. Terapi bitip hayatlarında ciddi değişimler yaşamaya başladıklarında imkansız diye bir şey olmadığını da çok net görüyorlar.

Hayalleri olmayan biri sizce nasıl kendine inanabilir? Başkalarının onayını beklerken nasıl hayal kurabiliriz? Eğer pahalı bir çantanın ya da arabanın sizin olmasını istiyorsanız ya da hayalini kuruyorsanız derin bir nefes alıp düşünün o çantayı ya da arabayı kabul görmek için mi istiyorsunuz? Eğer hayalleriniz sadece para kaynaklıysa yanı ucu zengin olmaya çok para kazanmaya gidiyorsa bilin ki gerçekten hayal kurmuyorsunuz. Çünkü gerçek hayal para ile sınırlandırılamaz. Hayal sonsuz bir kaynaktan gelir. İstediğiniz her şeyi hayal edebilirsiniz. Çocukluğunuzdaki hayallerinizi hatırlarsanız saflıklarını da hatırlarsınız. Hayallerimizi çocuksu saflıkta imkansıza inanmadan kurmalıyız. Çünkü bugün size imkânsız görünen şey yarın belki gerçek olur. Her gün yepyeni bir sabaha uyanıyoruz. Bir kısa belgeselde izlemiştim. Jimnastikçi kız uzun atlamayı bir türlü başaramazken antrenörünün yönlendirmesiyle gözlerini kapatıp sürekli o atlamayı gerçekleştirdiğini hayal ediyor. Ve kısa bir süre sonra tam hayal ettiği gibi o atlayışı gerçekleştiriyor. Gözlerinizi kapatıp çok istediğiniz bir şeye sahipmişsiniz gibi gerçekten içinizde hissederek hayal kurarsanız. Bütün kaynaklar sizin için çalışmaya başlayacak. O jimnastikçi kız içinde o atlamayı gerçekleştirmek imkansızdı ama yaptı. Zihin hayal ile gerçeği ayırt edemez. Siz hayal kurduğunuzda da onu gerçek zanneder. Ve sahip olduğunuz bir şeyi size mutlaka ulaştırır. Hayal kurmaya başlayın yeter her geçen gün daha da fazla hayal kurabilir hale geleceksiniz. Çocukluğunuzdan bu yana sizi sınırlandıran düşüncelerden yavaş yavaş uzaklaşacak ve hayal kurmanın tadını çıkartacaksınız. Ayrıca da hayal kurarak beyninizde yeni nöral bağlantılar kurmaya başlayarak beyin çalışma kapasitenizi de artırmış olacaksınız.

Haydi şimdi kapatın gözlerinizi minicikte olsa bir hayal kurun. Unutmayın imkânsız diye bir şey yoktur. Biz insanlar kendimizi sınırlandırdığımız için öyle zannederiz.Kendinize inanmaya başlamanın en kolay ve etkili yolu o iş ile ilgili bolca hayal kurmaktır. Zaman içinde göreceksiniz ki kendinize olan inancınız çok ciddi artacak.

Bu sefer kendinize bir iyilik yapın ve okuyup unuttuğunuz milyonlarca yazının arasına eklemek yerine bu kısır döngüyü kırın. Ve kendiniz için hayal kurmaya başlayın.

Kurduğunuz her hayalin sizi özünüze yaklaştırması dileğiyle..

 
Toplam blog
: 4
: 633
Kayıt tarihi
: 31.05.17
 
 

ThetaHealer, Theta Healing Bilinçaltı Terapisti  ..