Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1981 Söke'de doğdum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunuyum. Başarılı bir okul hayatından sonra iş hayatında da başarılı olmayı kendime görev edinmiştim. Ta ki bu süreçte zaman zaman başarısızlıklar yaşayıp hayal kırıklığına uğrayıncaya kadar. Başarının benim görevim olmadığını anlayana kadar. Ve ben de hayatımdaki negat..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Yaşam Koçluğu Denen Şu Zamane Mesleği, Allahım Yarabbim!!!

Koçluk, bireylerin ve kurumların ulaşmak istedikleri hedefleri doğrultusunda koç ile danışan arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisidir. Koç, danışanın mükemmel ve sınırsız kaynaklara sahip olduğunu ve tüm cevapların danışanda olduğunu bilir. Güçlü ve doğru sorularla danışanın potansiyelini açığa çıkarmasına ve kendisi için en uygun çözümü bulmasına yardımcı olur. Koçlar çok iyi dinleme ve gözlem yeteneğine sahiptir. Bu yeteneği sayesinde danışanın kendisinde var olan ancak fakında olmadığı ya da kullanmadığı kaynakları ortaya çıkararak enerjisini ve motivasyonunu arttırırlar.Saygılar...

08 Mayıs 2012 12:59
Yaşam Koçluğu Denen Şu Zamane Mesleği, Allahım Yarabbim!!!

Sayın Nihat Yıldız, Malesef ki sizin gibi düşünen insanlar çok fazla.Ben 3 yıl önce kişisel bir meselemden dolayı bir koçla tanışır tanışmaz ondan akıl almak istedim.Çünkü koçların akıl verdiklerini sanıyordum.Ne yazıkki durum böyle ilerlemedi.Yani bana hiç akıl vermedi ;) Bir süre kişisel gelişim ile ilgilenip daha sonra da eğitim aldıktantan sonra bende bu mesleği hobi olarak yapmaya başladım ve inanın kimseye akıl vermiyorum :)Koçlukta kişiyi yönlendirme yoktur.Danışmanlık ile karıştırılıyor ne yazık ki. Bir koç arkadaşımın yazısından bir alıntı ile bitirmek istiyorum. "Koçluk Ne Değildir? Psikologluk değildir. Danışmanlık değildir. Terapi değildir. Eğitim değildir. Akıl verme değildir." Saygılarımla.

06 Mayıs 2012 12:43
Yaşam kaynağımız!

Aykut Oğutun kitaplarıyla benim hayatım değişti dyebilirim.Onun yaptığı gibi çekim eşimi hayatıma.Çok da muluyuz onlar gibi ;) inşallah size de ışık olur kitap!Hepimiz torpilliyiz aslında ama farkına varanımız çok az.Sevgiler.

27 Aralık 2011 21:02
 
Toplam blog
: 28
: 6802
Kayıt tarihi
: 12.11.11