Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Thetahealing® ile Bilinçaltında özgürleşmenin hafifliği

Thetahealing® ile Bilinçaltında özgürleşmenin hafifliği
 

Birine karşı öfke, kızgınlık, kin ve nefret, kıskançlık ve haset duyduğumuzda o kişiyi hiç tanımasak bile onunla bir bağ kurmuş oluruz. Kurduğumuz bu bağ bizim enerjimizi aşağı çekerken, karşı tarafın enerjisini yükseltir. Biz kendi kendimizi yerken bir bakarız o kişi gülüp eğlenir , bir o kadar da mutlu ve huzurludur. Biz o kişiyi affedip olduğu gibi kabul etmediğmiz sürece bu süreç böyle devam eder.
Aynı şey küs olduğumuz, görüşmediğimiz kişiler için de gereklidir. O kişiyle daha önce yaşamış olduğumuz herşeyi kabul edip yalnızca affetmemiz gerekir. Bu çoğu zaman bilinçli zihnimizle mümkün değildir. Çünkü bunu bilinçli zihnimiz istemez ve kabul etmez. İşte bu noktada bilinçaltımız devreye girer ve bilinçaltımızda yaptığımız affetme ve kabul etme her zaman kalıcı olur.

Ruhsal bağ; anneyle ve babayla genetik olarak başlar ve ölünceye kadar her an bizimle iletişime geçen herkesle devam eder. Bu kişi arkadaşımız olur, sevgilimiz olur, patronumuz olur, doktorumuz olur, öğretmenimiz olur, komşumuz olur, kızımız, oğlumuz, eşimiz kısacası herkes olabilir. Ayrıca bazı duygularla da çok güçlü bağlara sahibiz.

Etrafınızda çok kıskanç insanlar görebilirsiniz. Onlar "kıskançlık" duygusuyla güçlü bir bağ oluşturmuşlardır. Bazı insanlara bakarsınız tembellik yapmak hoşlarına gider, tembelim diye de sürekli dile getirirler. Onlar da "tembellik" duygusuyla güçlü bir bağ kurmuşlardır. Ömür boyu tembel olarak yaşamayı seçerler.
Bu duygular bizimle öylesine özdeşleşir ki biz de bilinçaltımızda artık buna inanmış ve güvenmişizdir. Bizi öldürseler bu duygumuzdan ödün vermeden yaşarız. Gururla da ben kıskancım deriz ve şunu ekleriz; kıskanç adam seviyor demektir :)

Tüm bunlar bizim bilinçaltımızda kayıtlı olan negatif inançlardır. Bu negatif inançlar bizde var olduğu sürece hayatımızda yaşadığımız herşey kısır döngü halinde devam eder. Bazen daralır, kaçmak isteriz ama bir yol bulamayız, bazen de çıkış yolu bile aramaya ihtiyaç duymadan hayatımızı şikayet ederek yaşamayı seçeriz. Belki bir duvara tosladığımızda ancak durup bundan kurtulmak isteriz.

Bilinçaltının yaydığı frekans olan teta frekansında yapılan tüm çalışmalar kalıcıdır. O yüzden thetahealing etkili ve pratik bir tekniktir. Teta frekansında kişinin bilinçaltı kaydını değiştirmek çok basittir.
Az önce bahsetmiş olduğum "kıskanç adam seviyor demektir" kaydı kişinin bilinçaltında değişmediği sürece kişi kıskanç olarak hayatını devam ettirecek ve kendine de sevgili olarak kıskanç olan kişileri çekecektir. Bir zaman sonra da aşırı kıskanç olmaktan, paranoya yaşayacak ve sevdiği insanın her adımını takip edecek ve bunalıcaktır, yada sevdiği kişi onu bunaltacaktır ...

Kişinin bir başka ihtiyacı olan duygu da "Ben kıskanç olmadan yaşamayı biliyorum" hissidir. Biz böyle yaşamadıysak bu hissi nerden bileceğiz? İşte bu tekniğin diğer tüm çalışmalardan ayrılmasının en önemli özelliği budur. Bilinçaltına his yerleştirmesi yaparak o hissi kişinin yaşamasını sağlamak.

En son verdiğim eğitimlerden birinde, eğitime gelen bir öğrencim "ben kıskanç olarak yaşamak istemiyorum; bütün hayatı kendime ve sevdiğime zindan ediyorum" demişti.
Gerçekten insan yaşadığı duygudan hoşnut olmadığında ve hayatı sırf bu duygu yüzünden mahvolduğu anda o duygudan kurtulmayı daha çok istiyor.

Bilinçaltında negatif kayıtların değişmesi halinde kişi hafifliyor ve kendini "olduğu her haliyle" sevmeye başlıyor. Kendini sevdikçe, kendine güvendikçe de hayata bakış açısı değişiyor. İnsanlar tarafından sevilmeyi öğreniyor. Koşulsuz sevgiyi tadıyor ve mutlu olmayı da şarta bağlamaksızın yaşıyor. Yaptığı tüm ruhsal bağlardan da özgürleşiyor.

Thetahealing ile yaşamınızın her alanında mutlu, huzurlu, refah içinde yaşamanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misiniz?

S. Yeşim Kuzu
THETAHEALING® Bilinçaltı Terapisti & Eğitmeni

 
Toplam blog
: 28
: 6802
Kayıt tarihi
: 12.11.11
 
 

1981 Söke'de doğdum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunuyum. Başarılı bir okul hayatından sonra..