Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

ThetaHealing(R) Şifası Nedir?

ThetaHealing bir bilinçaltı temizleme tekniğidir. Tekniğin kurucusu Vianna Stibal isminde bir bayandır. Vianna 20 yılı aşkın bir zaman önce bacağında oluşan kanser hastalığını yaratıcıya dua ederek şifalanmasını ister. Bu süreçte thetahealing tekniğini bulur ve geliştirir. Bacağındaki kanseri bu tekniği kullanarak şifalandırır ve etrafındaki insanlara da tekniği uygulayarak birçok rahatsızlığın şifalandığını gözlemler.

Birçok araştırmalarda bilinçaltı kayıtlarının bizim hayatımızı % 80-90 oranında şekillendirdiği kanıtlanmış durumda. Öyleyse bizim de sorunlarımızın çözümü, hayat kalitemizin artması için işe bilinçaltımızı temizleyerek başlamamış doğru olacaktır.

ThetaHealing sorunlarınızın yaratıcının koşulsuz sevgisiyle şifalanacağını gösterir bize. Bir dua meditasyonu da diyebiliriz.

Theta bir beyin dalga frekansıdır. Hepimizin beyni belli durumlar da belli dalga boylarında frekanslar yayar. Bunlar Alfa:8-13 Hz. Beta:12-33 Hz. Delta:1-3 Hz. Gama:25-100 Hz. da çalışırken şifalandırma anında kullandığımız Theta dalga frekansı 3,5-8 Hz dalga boyunda yayın yapar.

Delta dalgaları, en büyük dalga genliğine sahiptir. Derin uyku halindeyken rüya görmediğimiz anlarda beynimiz bu dalga boyunda yayın yapar. İnsan beyni küçük bebeklik döneminde Delta dalgalarından yayın yapar.

Alfa dalgaları, uykuya yaklaştığımız bir anda beynimizin frekansıdır. Alacakaranlık zamanlarda ortaya çıkar. Rahat ve meditasyon halidir. Alfa dalga boyu da birçok şifacının şifa yaptığı dalga boyudur.

Beta dalgaları, günün içinde en aktif olduğumuz zamanlarda beynimizin yayın frekansıdır. Sınava girdiğimiz, sunum yaptığımız, yüksek sesle konuştuğumuz ve diğer günlük aktivitelerimizi yaptığımız zamanlarda Beta dalga boyundan yayın yaparız.

Gama dalgaları, üst düzey bilişsel işlem görevleri ile ilişkilidir.

Theta dalgaları, uykuya en yakın olduğumuz anlarda beynimizde yayılan frekanstır. Çocukların 6 yaşına kadar yaydıkların dalga boyu da theta dalgasıdır. Theta frekansı bilinçaltımızın almaya en yatkın olduğu dalga boyudur. Çocuk eğitiminde de 0-6 yaş arası eğitimin önemi günümüz de herkesçe bilinen ve kabul edilen bir durumdur. Yetişkinler için ise dua sırasında, ibadet halindeyken, manevi duygularımızın yoğunlaştığı zamanlar da ve hayal kurma sırasında beynimiz theta dalga boyundan yayın yapar. Theta en derin meditasyon frekansıdır.

ThetaHealing seans çalışmasında seansı yöneten Thetahealer beynini theta dalga boyuna getirir ve danışanın beynini de theta dalga boyuna ulaştırır. Thetahealer in ve danışanın gözleri kapalıdır. Gözlerimiz kapalıyken bilinçaltımızın inançlarını daha rahat görürüz.  ThetaHealing seansları ortalama 1 saat sürer. Danışan sorununu kendi belirler ve hangi konu üzerine seans istediğini söyler. Danışanın sorununu netleştirememesi durumunda Thetahealer ile bir ön konuşma yaparak sorun tespiti yapılabilir. Her seans için tek konu belirlenmesi ve o konu üzerine çalışma yapılması sonuç açısından önemlidir. Çalışma sırasında ThetaHealing tekniğine has kazma çalışmasıyla ( danışanla yapılan sohbet) yaşadığı sorunu kaynağına inilir. Bu sorunu bilinçaltına ilk kayıt ettiği zamana inilir ve o kök inancı kayıt ettiği anıya ulaşılır. Yaşanan anı şifalandırılır. Yaşanan sorunun en az bir çoğu zaman birden fazla kök inancı vardır.

Kök inanç nedir; Vianna Stibal in eğitim sırasında verdiği örnek üzerinden gideceğim. Bir anne çocuğunu dövüyorsa ve arkasından da ‘’seni seviyorum, seni sevdiğim için dövdüm.’’ diyorsa. Sevdiğim için dövdüm cümlesini kurmasa bile çocuk zaten annenin aynı zamanda sevgisini, ilgisini de görecektir ve hem seven hem de şiddet uygulayan bir anne için yine bilinçaltına aynı kayıtları alacaktır. Çocuk bilinçaltına şöyle kayıt ediyor; sevgi şiddettir, sevgi dayak yemektir, sevilmek için şiddet görmeliyim. Böyle bir bilinçaltı kaydıyla büyüyen çocuk ömrü boyunca sevgiyi şiddet üzerinden deneyimleyecektir. Dönüştürülmeyen her olumsuz inanç kişiye aynı durumları, aynı sorunları katlanarak çekecektir. Yaşanan her kısır döngü çocukluktan alınan bu kodu daha da güçlendirecektir. Kişinin bilinçaltında böyle bir kök inanç olduğu kinesyoloji testiyle anlaşılır.

Kinesyoloji testi nedir? Kas testi de dediğimiz kinesyoloji testi bilimsel olarak kabul edilmiştir. ThetaHealing dışında birçok alanda da kullanılan bir yöntemdir. Bedenimizin ayakta öne-arkaya salınmasıyla bilinçaltımızın inancını tespit ederiz. Parmakla ve kolla da yapılan kinesyoloji testi her yerde rahat bir şekilde uygulanabilir.

Kas testi örneği; gözlerimiz kapalı. Bedenimiz rahat bir şekilde ayakta duruyoruz. Yönümüzün kuzeye dönük olması iyidir ancak şart değildir. Yüksek sesle EVET-HAYIR denir ve beden hareketi takip edilir. Bilinçaltımızın inandığı durumlarda, yani evetimiz de beden öne hareket eder. Bilinçaltımızın inanmadığı yani, hayır olan inancımız da beden arkaya hareket eder. Thetahealer in bulmuş olduğu inancı yüksek sesle danışanına söyletir. Sevilmek için şiddet görmeliyim.

Seans sonunda aynı testi yaparak inancın dönüşmüş olduğunu anda görmek mümkün olur böylece.

İnanç değişimi nedir? Kişinin olumsuzluk yaşayarak pozitife ulaşmak adına kodladığı inanç çıkartılır ve yerine olumlu inancın yaratıcı tanımı yüklenir. Örneğimiz de olduğu gibi; sevilmek için şiddet görmeliyim yerine şiddet görmeden sevilmenin yaratıcı tanımı yüklenir. Kişi bu seanstan sonra sevgiyi yaratıcının tanımıyla yaşamaya başlar. Hepimiz doğuştan  her duygununu yaratıcı tanımı öğretilmiş olarak geliriz dünyaya. Biz ademe eşyanın hakikatini öğrettik buyruğunda kasıt tüm insanlardır. Eşyanın hakikatinden kasıt da yaratılmış her şeyin varlığı ve insanın bunlar için duyacağı duygu durumudur. Ancak içine doğduğumuz ortam, aile ve birçok çevre faktörüyle eşyanın hakikatini kendi yaşam deneyimlerimize göre yorumlamaya ve kodlamaya başlarız. Çocukluk travmaları, alile dramları yaşayan çocuklar için bu durum daha da kaçınılmaz ve güçlü bir şekilde gerçekleşir.

ThetaHealing tekniğinde özellikle üzerinde durduğumuz durum, her yaşadığımız olumsuz durumdan bir şeyler öğreniyoruz. Daha doğrusu yaşadığımız her olumsuz durumu bir şeyler öğrenmek için yaşıyoruz. Yani almamız gereken dersimiz var. Bize verdiği dersi görmemiz veya almamız halinde aynı sorunu defalarca yaşayabiliriz. Kişiler, yüzler, ortamlar değişse de sorunun ana teması aynı kalarak maalesef kimi zaman ömür boyunca yaşamamız mümkün.

Örnek üzerinden gidelim; insanın kendini sevmek konusunda sorunu vardır. Kendini sevmeyi öğrenmesi için sürekli kendini sevmeyen, aşağılayan kişi ve olayları hayatına çekmeye devam eder. Ne zaman bu dersini alır ve kendini sevmeye başlarsa, yaşadığı sorun çözümlenir ve boyut değiştirir.

ThetaHealing tekniği hangi durumlar için kullanabiliriz? İnsanın yaşayabileceği her durum için kullanabiliriz. Bedensel hastalıklardan tutun ruhsal sorunlara veya kişisel ilişkilerdeki tıkanıklara kadar hepsinde kullanabiliriz.

Şifalanma süreci nasıl işler? İnanç dönüşümünü seans sonunda anda görmek mümkün, yukarıda bahsetmiştim. Kişinin bilinçaltı kayıtlarına ve inanma durumuna göre zaman işler. Bazen aynı konuda bir kişi için tek seans yeterken başka bir insanda aynı konu için birkaç seans çalışma yapmak gerekebiliyor.

ThetaHealing DNA ımız üzerinde de etkilidir. Yaşadığımız bir sorun, hastalık atalardan bize aktarılmış olabiliyor. Atalarımızdan aktarılan karmalar, hastalıklar theta ile şifalandırılır. DNA üzerinden bize aktarılmış olan inançlar bizde şifalandığı zaman aynı DNA sahip olduğumuz alt ve üst kuşaktan da şifalanmış olur.

 

Seans ve Eğitim almak için ulaşabilirsiniz

emineekici1@gmail.com

 
Toplam blog
: 2
: 199
Kayıt tarihi
: 12.10.18
 
 

1984 K.Maraşta/ Elbistan da doğdum AÖF Veteriner Teknikerliği okudum ThetaHealing uzman u..