Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

THK 82 yaşında

“ … Evet , biz fakir bir millet haline geldik. Osmanlı idaresinin aczi yüzünden. Tembel bir millet haline geldik. Osmanlı padişahlarının çoğunun beceriksizlikleri yüzünden. Milliyetçiliğimizi kaybettik yine İslam dini ile arap milliyetçiliğini birbirine karıştırarak. Şimdi düze çıkmak üzereyiz. Çıkacağız da. Gelecekte kendi öz çıkarları için ülkeyi ve ulusu felaketlere sürüklemek bedbahlığında bulunabilecek kimseler kuşkunuz olmasın ki çıkacaklardır. Ama bunların sonu hüsrandır. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini uygar bir felsefe üzerinw attık. Bu inancı yaşatacak bir yeni nesil de yetiştiriyoruz….

Bizim ulusumuz bir kere inanmaya görsün. Ona yaptıramayacağınız, benimsetemeyeceğiniz bir şey yoktur. Türk Hava Kurumu’nu kurduğumuz zaman bunun ana gelir kaynağını bir yandan devlete bir yandan da milletimizin hamiyet duygularına yükledik. Fitre ve zekatın yanı sıra kurban derilerinin bu cemiyete verilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı çıkardık. Bu karara karşı çıkmak isteyen yobazlarla, siyaset gereği bu uygulamadan vazgeçmemizi isteyenler oldu. Üstü kapalı yada açık, gazetelerde yazılar bile çıktı. Oysa bu iki gelirde çok yanlış yerlere gidiyor, memleket yararına değil, kişilerin, zümrelerin menfaatlarına hizmet eder hale geliyordu. Devletin erişemediği yerlere halkın erişmesi kadar tabii ne olabilir?

Bu topraklarda yaşayan herkese düşen kutsal bir görev vardır. Fakir bütçesi olan memleketlerde devlet kadar halk da bazı sorumluluklar yüklenmelidir. Hava Kurumu batıya yönelik hamlelerimizden biridir. Bu nedenle onu hem devlet desteğine mahzar kıldık, hem de halkın desteğine kavuşturmak istedik.”

Böyle diyor Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk. Bu satırları dünyanın ilk kadın savaş pilotu Türk Kızı, Gök Kızı, Atatürk Kızı Sabiha Gökçen’in anılarının toplandığı “ Atatürk’ ün İzinde Bir Ömür Böyle Geçti” isimli kitaptan sizlere aktardım.

Bu gün 16 Şubat 2007, Türk Hava Kurumu 82 yaşında. Sayın Cumhurbaşkanmız Ahmet Necdet Sezer’in himayelerinde Bu günü kutluyoruz. Tüm Ulusumuza kutlu olsun.

Atatürk’ ün izinde ve ilk günkü heyecanla. Kişisel çıkarları, grup çıkarlarının engeli olarak gördükleri için saldıran ortaçağ özlemcileri, karanlık güçlere rağmen.

Nice 82 yıllara Türk Hava Kurumu.

Not: Logo THK grafikeri Ayşe Söyleyensoy tarafından düzenlenmiştir.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..