Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

THK Havacılık Müzesi

THK Havacılık Müzesi
 

ANKARA'DA YAŞIYORSUNUZ. ANKARA'YA GELİYORSUNUZ


Bu günlerin garip bir söylemi var. Sizlerinde dikkatinizi çekmiş olmalı. Yetkili yetkisiz yöneticilerimiz, ilgili ilgisiz açılışlarda; “Cumhuriyet Döneminde yapılanların iki katını beş yılda yaptık.” Ya da, “Cumhuriyet Döneminin en büyük yatırımı.” Gibi sözlerle başlıyorlar konuşmalarına.

Bir arkadaşım anlattı. İktidarın memuru odasına astığı resimle övünürken, “Cumhuriyet Döneminin en anlamlı sünnet düğününü yaptım. Sayın Başbakan katıldı. Fettullah Hocam telgraf çekti” diye övünüyormuş.(!)

Bütün savaşımları Cumhuriyetle. Bu söylemlere inanlar da olmalı ki, seçimlerde % 47 oy da alıyorlar.

İnanıyorlar. Çünkü bilmiyorlar.

İnanıyorlar. Çünkü okumuyorlar.

İnanıyorlar. Çünkü görmüyorlar.

En son ne zaman müzeye gittiniz?

Ankara’da yaşıyorsunuz. Ankara’ya geliyorsunuz. Hiç müzeleri gezdiniz mi? Yaşadığınız kentte müzeleri ziyaret ediyor musunuz?

Kurtuluş Savaşı nasıl kazanıldı? Cumhuriyet nasıl kuruldu?

Damat Ferit Hükümeti Anadolu Devrimini engellemek için neler yaptı. Şeyhülislam Hazretleri Yunan Ordusu’na kurşun atanın İslamdan çıkacağını neden fetvalaştırdı? Hep unuttuk. Gençlerimize ise, hiç anlatmıyoruz.

84 yıllık Cumhuriyetin mirasını çarçur edenler; bu son günlerde dillerine takılan sözlerini söylerken, Cumhuriyet Döneminin yatırımlarını, borç ödemek uğruna özelleştirme adı altında satıp, yandaş kayırmalarında harcarken, Cumhuriyeti kuranların bunları yoktan var ettiğini, Türk Ulusunun Kurtuluş Savaşı için çoraplarını bile bağışladığını hiç anımsamıyorlar.

Sümerbank, Etibank, Tekel ve nice Kamu Kurumunun nasıl kurulduğunu bile bilmiyorlar.

Sonra da, “Cumhuriyet Döneminde yapılanların iki katını beş yılda yaptık.” Diyebiliyorlar.

Ne ile yaptınız? Hani o, birilerinin ikincisini, üçüncüsünü arzuladıkları, Anadolu Devriminin göz bebeği Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ile değil mi?

Bu gün, Türk Hava Kurumu Havacılık Müzesini gezdim Sizler için. Cumhuriyetle yaşıt Türk Hava Kurumu’nun kuruluşu, kuruluş günlerindeki heyecanı, coşkuyu yeniden yaşadım.

83 yılını kutlama hazırlıkları içinde olan Türk Hava Kurumu’nun 83 yıllık tarihini, dünyada ilk uçan insan Hazefan Ahmet Çelebi’yi, roketçiliğin babası sayılan Lagari Hasan Çelebi’yi, Fesa Evrensev'i, Yüzbaşı Fazıl, Yüzbaşı Fethi Beyleri, Savmi Uçan, Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş’ları dinledim. Konuksever, kibar THK Havacılık Müzesi görevlilerinden.

Bu Ülkede bir şey yapılmıyor diyenlere inat, TOMTAŞ ( Tayyare Otomobil ve Motor Sanayi Türk Anonim Şirketi) ’nin kuruluşunu, ürettiği uçakları Yurtdışına satan THK Etimesgut Uçak Fabrikasını, Ülkemizde ilk defa 1945 yılında uçak motoru tasarlayan ve THK Gazi Motor Fabrikası’nda seri üretimini gerçekleştiren İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunu Uçak Makinaları Mühendisi Şükrü Er’i anımsadım.

Sabiha Gökçen, Emrullah Ali Yıldız, Edibe Viranyalı, Sahavet Karapars, Cemal Uygun, daha niceleri geçti gözlerimin önünden.

Cumhuriyet, bir yoktan var olma idi. Cumhuriyet kazanımlarını çarçur edenler bunu bilmiyor olabilir. Ya da bilmezden gelebilir. Ama bilenler, bunu genç kuşaklara anlatmak zorundadır.

Ankara’da yaşıyorsunuz. Ankara’ya geliyorsunuz. Hiç müzeleri gezdiniz mi? Yaşadığınız kentte müzeleri ziyaret ediyor musunuz? Lütfen Çocuklarınızı, konuklarınızı, yakınlarınızı müzelere götürün. Ankara’da, Kurtuluş Savaşı Müzesini (1. TBMM), Anıtkabir Müzesini, Karargah Müzesini (Polatlı), Şehitlikleri, Türk Hava Kurumu Havacılık Müzesini tanıtın onlara.

Türk Hava Kurumu Müzesi, pazartesi günleri dışında her gün açık. Kış aylarında; 09:00 – 18:00, yaz aylarında ise; 10:00 – 19:00 saatleri arasında. Bu ziyaretiniz için herhangi bir ücret de ödemiyorsunuz. THK Havacılık Müzesi ÜCRETSİZ olarak gezebileceğiniz bir Cumhuriyet Tarihi tanığı.

Bahçesinde Ülkemizde üretilmiş uçakları görebileceğiniz gibi, 45 Mt. Yüksekliğindeki ve 1936 yılında yapılmış, Paraşüt Kulesinden de atlamağa olanağına sahip olabilirsiniz. Bu kuleden yapılacak atlayışlar için de bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Müzeyi gezerken, konuksever ve sıcakkanlı rehberiniz size, havacılık tarihi ve THK’nu o kadar güzel anlatıyor ki..

Ben bu gün, sizler için THK Havacılık Müzesi’ni gezdim. Resimler çektim. Paraşüt Kulesinin yerden 37 Mt. Yükseklikteki Atlama Platformu’na çıktım. Soğuk kış günlerinin Ankara’sını resimledim.


THK Havacılık Müzesi, Hipodrom caddesi No:2 adresinde, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü'nün hemen karşısında. Paraşüt kulesi, müzeyi bulmanızda en önemli belirleyiciniz olur.

Ankara’da yaşıyorsunuz. Ankara’ya geliyorsunuz.

Unutmayın1: THK Yangın Uçağı alım kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919’a gönderin. Bedeli 6 YTL’dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın2: Bir Cumhuriyet Kurumu olan THK’na üye olun. Rejime ve Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkmanın bir yolu da, rejimin ve Cumhuriyetin kurumlarına sahip çıkmaktır.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..