Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '14

 
Kategori
Sinema
 

Thor Serisi: 3 Film 1 arada

Thor Serisi: 3 Film 1 arada
 

Film: Thor 1 (2011)

Tür: Fantastik - Çizgi roman uyarlama

Puan: 10 üzerinden 10

Marvel mucizelerinin sonuncusu bir İskandinav mitinin Hollwood uyarlamasından geldi. Bir ay önce sinemalarda olan Thor, Marvel'in çeke çeke bitirip tükettiği çizgi roman karakterlerine alternatif olarak vücuda getirilmiş.

Filmin adını duyduğumda kuzey mitlerini pek sevmeyen bir adam olduğumdan filme ön yargılı bakmış ve izlemek istememiştim. Ancak geçenlerde vizyona girerek dünyanın en hızlı gişe rakamına ulaşan avengers filminden sonra bu filmi izlemem gerektiğine karar verdim.

Thor karakterinin Hulk filmindeki gibi sıkıcı ya da Kaptan Amerika filminde olduğu gibi beyinsiz bir karakter olmasından endişe ediyordum ama Thor bir hayli iyi vücuda getirilmiş bir karakter olarak beni hayli etkiledi.

Marvel mantalitesinin birinci kuralı, yani bu tür filmlerin formülünün birinci bileşeni olan "mantıksal altyapıyı iyi oturtma" işi bu filmde büyük başarıyla gerçekleştirilmiş. Thor karakteri ise Norveç miti olmaktan çıkıp oldukça kırık bir tiplemeyle karşımıza çıkmış. Kot pantolon giyen, yakışıklı, pizzayı ve Nescafeyi seven, esprili, aynı zamanda mizah duygusu olan bir karakter olan Thor bir şekilde bizden birisi olarak gösterilmiş ve bu iş oldukça başarılı şekilde yapılmış.

Bize gerek mantık gerekse uygulama olarak oldukça uzak olan Thor karakterine ısınmamız sağlandıktan sonra artık "Thor ne yapsa bize uyar" kıvamına geliyor ve bu karakteri de bağrımıza basıyoruz. İşte Marvel mucizesi...

Filmi beğeneceğinizden eminim. İzlemeyenler için "serseri tanrı" olarak tanımlayabileceğimiz Thor, sizlere güzel vakit geçirtecek oldukça eğlenceli bir film. İzlemeyenler için şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.

***

Film: Thor 2 / Karanlık Dünya (2013)

Tür: Fantastik

Puan: 10 üzerinden 10

Artık bizden birisi olan Thor'un gerçek dünyayla olan ilişkisini bu filmde sorgulamıyoruz zira bunu birinci filmde yapmıştık. İkinci filmi izlerken Chris Hemsworth'un performansına güveniyor ve adeta Thor istese verecek kıvama geliyoruz.

Uzatmayalım, bildiğiniz üzere birincisi çekilirken ikincisinin çekileceğinin alametleri seyirciye bildirilen bu filmde coşku, heyecan ve küçük çaplı mizah yeniden iş başında. Ayrıca bu Loki olacak dangalak karakter ne kadar kötü olursa olsun bir şeyler bizi bu herife ısındırıyor.

Bu filmde hapse tıkılan üçkağıtçı tanrı Lokinin anasının kanını yerden komamak üzere hapisten çıkartılması gibi son derece Türk filmi tadında bir konunun işlendiğini görüyoruz. Tabi bu konuyu bizimki gibi "Al tüfeği git zıç ağzına" gibi basit değil daha teknik ele almışlar.

Özetle bu filmde Natalie Portman'a hayran kalıyor, Chris Hemsworth'teki kasların %10'u keşke bende de olsa diyor bir de Loki'deki oyunculuk kabiliyetinin yarısının sizde olmasını içinizden geçirmeyi ihmal etmiyorsunuz.

Bu film güzel vakit geçirmek için tam bir ilaç. Kesinlikle kaçırmayın derim.

***

Film: Thor 3 / Ragnarok (2017)

Tür: Fantastik

Puan: 10 üzerinden 10

Üçüncü filme geldiğimizde, daha ilk sahneden filme adını veren ragnarok'un kafasının Thor tarafından kesildiğine şahit olarak başlıyoruz hikayeye... Sonrasında ise adı hiç geçmeyen ancak en pis tanrı olan Hela'nın filme girişiyle birlikte Asgard'ın işgalini izliyoruz. Senaryonun bir cilvesi olarak ise filme neden ragnarok ismi verildiğini filmin sonunda öğrenmeye nail oluyoruz.

Senarist mizah eğlence ve aksiyonu öyle iyi sentezlemiş ki bazı sahnelerde espriyi kendisi yapmış, bazılarında ise size filmi izlerken ilgili espriyi üretebilmeniz için gerekli fırsatı sunmuş.

Sözün özü, gerek öldü sanılan Loki'nin dönüşüyle, gerek yaşadı sanılan Odin'in ölümüyle ve yok sanılan Hela'nın oluşuyla oldukça renkli bir hale gelmiş. Senaristinden ekibin tamamına kadar herkesin çok eğlendiği çok belli... Haliyle siz de eğleniyorsunuz... Bu açıdan film kesinlikle izlemeye değer...

İyi seyirler...

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..