Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '17

 
Kategori
Bilim
 

Thoth Formülleri - Gümüş İyonu

Thoth Formülleri - Gümüş İyonu
 

Simyada gümüş sembolü


Latince ismi Argentum olan gümüş elementi Simyadaki 7 metalden biridir.

Astrolojide Ay’ı temsil eden gümüş elementini asırlarca Simyacı ustalar sağlık için kullanmıştır. Eski çağlarda insanların sağlık konusun da en çok başvurduğu gümüşün kullanımını çağımızda çok az kişi bilmektedir.

Gümüşün faydaları Antik Mısır döneminde bilinmekteydi. Gerekli ham maddeler kullanılarak metal ve alaşımlarının üretilmesi ve saflaştırılmasını içeren bilim dalı olan Metalurji’de çok başarılı olan Antik Mısırlılar; gümüş elementini nerede ve nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlardı. Doğadaki elementlerden elde ettikleri maddeleri bazı besinlerle karıştırıp ilaçlar hazırlıyorlardı.  Antik Mısırlılar elementleri kullanarak çok sayıda Simya formülleri bulmuşlardı ve bu formüllere Thoth formülleri demişlerdi. Thoth formülleri ismini; yazı, ilim ve tıp tanrısı Tot’tan alıyordu. Thoth (Tot) formüllerinin bazılarını Antik mısırdan alan Romalılar gümüş parçacıklarını yanıkları, kesikleri ve yaraları tedavi etmek için kullanmıştır. Grekler ise gümüşü infeksiyonu tedavi etmek ve suyu bakterilerden temizlemek için kullanmıştır. Yanıklar, yaralar ve ülserler içinde değişik formüllerle hazırlanan karışımlar çağlar boyu uygulanmıştır. Son Arkeolojik kazılarda bulunan bazı Thoth formülleri halen uzmanlar tarafından çözülmeye çalışılıyor.

Gümüş elementinin en önemli özelliği antibakteriyel olmasıdır. Antibiyotik özelliği gösteren gümüş iyonları bakteriyel infeksiyonlarda çok etkilidir ve gümüşün antibiyotiğe göre en önemli üstünlüğü mikroorganizamaların antibiyotiklere kısa sürede direnç geliştirmelerine rağmen gümüşe karşı hiçbir zaman direnç geliştirememeleridir. Gümüş elementi 450 tür bakterinin DNA sını bozarak yok edebilen tek metaldir ve vücutta bulunan sağlıklı hücrelerin hızla bölünerek çoğalmasını da sağlamaktadır. Gümüş ayrıca pek çok hastalığın yayılmasını da engelleyebilen bir elementtir.

Simyadaki 7 metalden biri olan gümüş elementi kolay reaksiyona girebilen bir metal olduğundan dolayı, ortamdaki toksinleri de açığa çıkarmaktadır ve elimine etmektedir.

Gümüş iyonlarını kolay yoldan nasıl elde ederiz?

Öncelikle bilinmesi gereken içerisinde gümüş iyonu barındıran tek besin cevizdir ve gümüş iyonları bilinenin aksine ceviz içinde değil yoğun olarak ceviz kabuğunda bulunmaktadır.

Formül: Öğütülüp toz haline getirilen ceviz kabukları, diğer tarafta ezilmiş ceviz içleri ile karıştırılır. Elimizdeki karışım macun kıvamına gelene kadar pekmez ilave edilir. Pekmez gümüş iyonlarının hızlı bir şekilde kana karışmasını sağlamaktadır. Günde miktar olarak 1 yemek kaşığı tüketmek yeterlidir.

Bilgiler için öncelikle Shemuel Bensusan’a ve katkılarından dolayı Altın Şafak Hermetik Cemiyetine ve de Memphis Misraim Ritine  teşekkür ederim.

kuantumbiofeedback@gmail.com

www.facebook.com/doktorkuantum

www.instagram.com/dr.silaozdemir

 
Toplam blog
: 26
: 637
Kayıt tarihi
: 10.09.17
 
 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Uzman Doktor. Academy od Memphis/doctor Alanlar: Tıp, ..