Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '12

 
Kategori
Güncel
 

THY'ında ikinci deve vak'ası! (305 çalışanın işine son verildi)

THY'ında ikinci deve vak'ası! (305 çalışanın işine son verildi)
 

Deveye sormuşlar ‘Boynun neden eğri?’

Deve sorulan soruya,  soruyla cevap vermiş; ‘nerem doğru ki?’

Sen misin soruya soruyla cevap veren?

Tezelden başı vurula diye ferman çıkartmışlar!..

 Bunu duyan Türk Hava Yolları yönetimi derhal deveyi yakalayıp, sen nasıl soruya soruyla cevap verirsin diyerek,  Apron’da, eğri boynunun ucundaki kellesini kesmişler!..

Deve’nin kellesini koparanlar, kelle koparmaya birde bahane bulmuşlardı. Yukarıda belirttiğim nedenin dışında, arızalı uçaklardan kurtulma gerekçesiyle deve’yi kurban ettiklerini açıklamışlardı.

Maşallah o günden beri Türk Hava yollarının uçakları bir kaza geçirmedi!

Hatta arızalanmadı bile…

Onca Avrupa takımına ve Basketbol Avrupa şampiyonasına sponsor olup, yılın ilk dört ayında 300 milyon dolar zarar eden kurum, zarardan kurtulmak için birkaç deve’yi birden keseceği sanılırken, deve yerine çalışanlarını kurban etti!

Onca ülkeye uçmasına, onca müşteriyi oradan oraya taşımasına, çalışanların bu zararda bir kusuru olmamasına rağmen, zararını tazmin için çalışanlara zam yapmayarak, onların işi yavaşlatma eylemine çanak tuttu.

Bu çanağa iktidar da grev erteleme ile destek verdi. Ancak etkili olamayacağını anlayınca, çanağın içine etmesinler diye özel bir kanun çıkartarak, tıpkı memurlarda olduğu gibi Türk Hava Yolları çalışanlarına da Grevi yasakladılar.

İşte burada kıyamet koptu!

Türk Hava Yolları çalışanları bir günlük toplu bir eyle girişince, hava ulaşımı felç oldu! Uçaklar hava alanından kalkamadı, yolcular havaalanı bekleme salonlarında ser sefil oldular!

Tabi uçaklar kalkmayıp, yolcular taşınmayınca, normalde zarar eden bir kuruluş, uçmadan bile zarar ettiğini söyleyip,  normal şartlarda etmediği 2 milyon dolar zararını işçiler ve sendikadan tahsil etmek için harekete geçip, hemen dava açtı.

Türk Hava Yolu yönetimi zarar tazmini için sendika ve işçilere dava açarken, bir yandan da Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip,  çalışanların telefonlarına SMS göndererek, iş akitlerine son verildiğini duyurdu.

Bu SMS’leri alan 305 THY çalışanı, nasıl bir ‘İleri demokrasi’ ile idare edildiklerini, Türk Hava Yolu yönetiminin gerçek “Usta”lardan oluştuğunu da anladı.

Devlet büyüklerimiz,  oluşan bu zarar karşısında açtılar ağızlarını yumdular gözlerini. Her idarecimiz tıpkı, memur maaşları görüşülürken olduğu gibi THY çalışanlarının eylemi hakkındaki engin görüşlerini açıklayıp, kurumun zaten zarar ettiğini, yapılan eylemin kanunsuz olduğunu, zarar eden bir kurumdan zam istemenin aslında ‘aymazlık’ olduğunu söylediler!

Oysa ülkenin gündemini ne güzel belirleyip, kürtaj, sezaryen idare edip gidiyorduk. Memur ve emeklisine verilen 4+4 bile bu tartışmalar arasında kaynayıp gitmişti. Memur-Sen’in memurlara attığı kazık ve iktidara çektiği yağ bile konuşulamadan Türk Hava Yolları çalışanları konuşulmaya başladı.

Bu eylemi bir faydası oldu. O da Uludere olayları kısa süreliğine bile olsa unutuldu.

Aziz Yıldırım hayati tehlike riskine rağmen, serbest bırakılmayıp, içeride tutulmaya devam edilirken, THY çalışanlarının eylemi bunun bile önüne geçti.

Bence Aziz Yıldırım’ın içeriden çıkmamasının nedeni, Fenerbahçelilerin cemaate yüklenmesidir. Yargılayan hâkimleri, savcıları cemaat üyeliği ile suçlayıp, cemaati suçlarsan, sen ağzınla kuş tutsan dışarı çıkamazsın. Ölürsen ölürsün, senin hayatının benim için bir önemi yok dediler!

Neyse; bu sefer develer kurtuldu!

Darası sorgusuz sualsiz, isimsiz ihbar mektubu,  gizli tanık ifadeleriyle ve sahte belgelerle tutuklananların başına…

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..