Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '07

 
Kategori
Meslekler
 

Tıbbi satış temsilciliği

Tıbbi satış temsilciliği
 

Yolunuz sağlık kurumlarına düştüğü zaman onları görürsünüz. Doktor, hemşire, ebe, yardımcı sağlık personeli ve onlar yani bizler ilaç sektöründe çalışanlar. Doktorların kapısında gördüğünüz ve ellerinde büyük, genellikle siyah çantalar taşıyan takım elbiseli kadın ve adamlardır onlar. Sektörde Tıbbi Satış Temsilcisi olarak adlandırılırlar.

Tıbbi Satış Temsilciliği en az bir öğretmenlik, avukatlık, hemşirelik, sekreterlik kadar gerçek bir meslektir. Adaylar zorlu mülakatlar sonrasında dikkatle seçilir ve zorlu bir eğitime tabi tutulurlar. Eğitimin süresi bir kaç haftadan bir kaç aya kadar değişebilmektedir. Eğitim temposu gerçekten ağırdır. Bazı şirketlerde stres yönetimi eğitimi de verilmektedir ki bu eğitim adayların aşırı stres ve baskı altında sağlıklı ve doğru karar alma ve uygulama becerilerini geliştirmelerin kapsar. Zordur.

Zorlu eğitim programını başarıyla bitiren adaylar Tıbbi Satış Temsilcisi olmaya hak kazanırlar ve sahadaki aktif görevleri başlar. Sahada çalışmak eğitimde olmaktan daha da zordur. Saha koşulları ağırdır. Tıbbi Satış Temsilciliği herşeyden önce sağlam bir fiziksel kondisyon gerektirmektedir. Mesai saattleri uzun ve yorucudur. Bir Tıbbi Satış Temsilcisi günde ortalama 20 satış görüşmesi gerçekleştirmek ve bu görüşmeleri satışla sonuçlandırmak zorundadır. Bu 20 farklı kişilik çözümlemesi, 20 farklı ihtiyaç belirleme ve yaratma, 20 farklı kişiliğe bürünmek demektir.

 
Toplam blog
: 22
: 789
Kayıt tarihi
: 16.10.06
 
 

Bebekken çok sessiz olduğum için gerizekalı şüphesiyle doktora götürülmüşüm. Çizgi filmlerde bile ağ..