Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Timsah avı!

Timsah avı!
 

Evet, bu gün Şükrü Saraçoğlu Stadında kötü hava şartları ile berbat bir zemin üzerinde oynanan maçta Fenerbahçe Timsah avladı!

Bursa Spor kendisini büyük takımlarla bir tutmalı.

Neden mi?

Çünkü Selçuk Şahin imzalı, sırf büyük takımlara atılan bir golle şereflendirdiler!

Bilindiği gibi. Galatasaray ve Beşiktaş, birde Sivas Spor maçlarında, aynı gollerden vardı.

Sivas Sporu bu seriye katmamın nedeni, iki yıldan beri ligin ilk yarısını, ilk sırada bitirmesidir.

Yani Fenerbahçe’nin büyüklere uyguladığı tarifeden, Bursa’da nasibini aldı!

Biraz da maçtan bahsetmeye ne dersiniz:

Çok az bir seyirci önünde, futbol için elverişli olmayan bir sahada, futbol oynamak istemeyen iki takımın, sanki antreman maçı gibiydi.

Fenerbahçe’de yine bildiğimiz gibi!

Yani Batı Cephesinde değişen bir şey yok!

Her şey eski tas eski hamam devam ediyor. Birileri yine orta sahada eli belinde dolaşıyor. Birileri ileride bir sağa bir sola koşuşturmaya devam ediyor. Ancak doğru düzgün topa vurmayı beceremiyor.

Göze hiçte hoş gelmeyen tatsız, tuzsuz, yavan bir futbol! Değişen Deivid’in orta sahanın ortasına alınması ile dikine oynamada biraz beceri gelmiş. Ancak Deivid’in fazla pas hatası yapması ve çok top kaybetmesi ile zaman, zaman kalesinde tehlikeler yaşayan bir Fenerbahçe.

Bursa Sporda da değişen bir şey yok. Ertuğrul Sağlam takım üzerinde etkinliğini kuramamış ve damgasını vuramamış. Birkaç oyuncu kendilerine piyasa yapmak için oynadıysa da diğerleri onlara ayak uyduramayınca, etkisiz kaldılar.

Birde hakemden bahsetmek gerekiyor. Yardımcı hakemlerin oyuna etkileri devam ediyor. Orta Hakem Cüneyt Çakır hakkında yazdığım Hakem ve Başkan isimli blog yazımda da bahsettiğim gibi normale yakın bir maç yönetti. Bursa Spor 10 kişi kalabilecekken, ikinci sarıdan oyuncuyu atmadı. Verdiği kararlarda, mümkün mertebe adalet kurallarına uydu. Tarafsız görünüyordu.

Birden 27.2.2008 tarihindeki Galatasaray-Fenerbahçe kupa maçını hatırladım. Gösterdiği kartlardaki adaleti(!) daha iyi anladım. Ve tuttuğu takımı daha iyi görme imkanı buldum!

İşte böylesine bir ortamda savılan bir yasak gibi…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..