Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Timur Göztepe’yi İpten Aldı

Timur Göztepe’yi İpten Aldı
 

 

Göztepe, ligdeki en önemli rakiplerinden biri olan İnegölspor’la 1-1 berabere kaldı. Sarı- kırmızılılara beraberliği getiren golü 90.dakikada Timur Kosovalı attı.

Göztepe, henüz 6.dakikada yediği golle şoku yaşadı ve maça 1-0 yenik başladı. Günlerdir yağan yağmurun ağırlaştırdığı saha, sert rüzgar ve bir de seyirci desteğinden yoksun olan Göztepe için bu gol işin tuzu biberi oldu.

Erken gelen bu gol Göztepe’nin moralini bozdu. Sarı- kırmızılılar yedikleri golden sonra skoru dengelemek için çaba sarf ettiler. Ancak bu çabanın çok da yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Göz Göz, özellikle ileride çoğalmakta sıkıntı yaşadı.

İkinci yarı ise sahada daha baskılı bir Göztepe vardı. Özellikle 59.dakikada Ümit’in yerine Timur’un girmesi sarı- kırmızılılar için çok olumlu oldu.

Oyunu tamamen rakip sahaya yıkan Göztepe, özellikle kanatlardan gol aradı. Nitekim bazı tehlikeler de yarattılar.

Fakat dakikalar ilerlemesine rağmen gol gelmemesi sarı- kırmızılılarda baskı yarattı. 83.dakikada Ertuğrul da ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalınca stres iyice yükseldi.

Gelgelelim 90.dakikada Mehmet Erdem’in ceza sahası içine gönderdiği serbest vuruşta Timur Kosovalı, güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Elbette en önemli rakiplerinden biriyle kendi sahanda berabere kalmak bir dezavantaj. Ancak yukarıda saydığım olumsuzlukları hatırlayınca Göztepe’nin bu beraberlikle yarışa devam dediğini söyleyebiliriz. Bu anlamda Timur Kosovalı’ nın attığı gol büyük önem taşıyor.

Burada yeri gelmişken Timur konusuna değinmek istiyorum. Kanımca Timur daha fazla oynamalı. Gösterdiği performansla daha fazla oynamayı da hak ediyor. Belki de ilk on birde düşünülmeli.

Son olarak taraftar konusuna değinmek istiyorum. Skor 1-0 olduktan sonra eğer seyirci desteği olsaydı Göztepe, rakibini boğabilirdi. O nedenle seyircisiz maç İnegölspor’un çok işine geldi.

Göztepe taraftarının büyük çoğunluğu içlerindeki bu taraftar müsveddelerinden bıkmış durumda. Kendilerine Göztepeliyim diyen bu kişiler Göztepe’ye zarar veriyorlar ve ihanet içindeler. Geçen yazımda da belirttim, Göztepe bu virüsleri bir şekilde temizlemeli.

İnanıyorum ki, bu maçta taraftar desteği olsaydı skor çok daha farklı olabilirdi. O nedenle bu sorun bir an önce çözülmeli.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..