Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '08

 
Kategori
Deneme
 

Tin'in ten deki tuz' u

Tin'in ten deki tuz' u
 

Ten tin' in ülkesidir, aslolan ten dir, tin ten'in daha değerlisidir ama ten de tin in fanusudur, ten ini verirsen tin ini kurtarırsın yada tin ve ten in bir olur yoksa ten in başkasında tin in başkasında olur, ten ve tin i tek bir vücüda verebilirsen, ten de tin de kurtulur tin i kurtarmak için tenden vazgeçmeli, yoksa ten de tin de mutsuzdur.

Sen sanılarınla yolculuk ediyorsun, sanıların ten inde fırtınaya, tin inde kasırgaya dönüyor, Keşkeler hep olmalı, olacak, keşkelerim yok diyen keşkeklerden olma, onlar salak.Keşkesi olmayan tin yoktur, keşkesi olmayan ten de yoktur, öyle uzaktan tin lere ten lere meydan okumak kolaydır.Olmayan rüzgarın estiğini sanan, yaprak üstündeki kelebek ürkekliğinde yaşarsan, heyecan duyar ama mutsuz olursun.

Şöyle düşün, çok yüksek bir şelelenin kenarındasın, gürültü ve uğultuyla akan bir şelale, kırılan güneş ışınlarının şelalenin sıçrayan su damlalarında yedi renge bölündüğü, aşagısının görünmediği bembeyaz köpüklerin bilinmeyen bir boşluğa dökülüp gittiği bir şelaleyi seyretmenin dayanılmaz büyüsünü düşün, heyecan verici, kışkırtıcı, gözünü kapayıp sadece sesi dinlesen bile hücrelerin ürperir, dahada ötesi var bunun, ama bu seyrettiğin şelaleye kendini bırakabilirmisin? yada onunla beraber elele atlayabilirmisiniz?yada sen atlarmısın? tek başına. atla o zaman, şelalenin demir korkuluklarının ardından bilmişlik taslama, madem yalzın atlayacaksın, o zaman o şelalenin başında onu tutma yanında, şelaleden ne sen atlarsın nede o, ama atlayacakmış gibi ciddi davranıyorsunuz, buda heyecanı dahada arttırıyor, ama ikinizde demir korkulukların güveninde, sanki atlayacakmış gibi davranıyorsunuz.

Evet size hak veriyorum, atlayacakmış gibi davranmazsanız eğer, büyü püfffffff

Atlarsan ne olacak biliyormusun?

ben biliyorum

Yarı yola gelmeden, önce rüzgar, sonra köpükler, sonra gökkuşağı, sonra sular, sonra, uğultu, hepsi kaybolacakve bunların aslında olmadığını göreceksin, olmayan şelalenin başında olmayan uğultuları dinleyen sen, Olmayan boşlukta, olan yalnızlığınla düşecek ama ölmeyeceksin

Ve şelale;

Senin için bir daha akmayacak, ama sen, yeni bir şelale arayacak arayacak arayacak arayacaksın.

Ama sen şelaleyi değil, bilinmeyen bir yerden, bilinmeyen bir ses tarafından Uğultu törenine çağırılacak ve yeni bir olmayan şelalenin başında. Gökkuşağını seyredip köpüklerin serin tanelerini suratında hissederken bulacaksın kendini ve atlayıp atlamamakta kararsızca bakıp bakıp duracaksın ufaklık! !! Atlarsan şelalen tekrar yok olacak.

Atlamazsan akıp duracak.

 
Toplam blog
: 22
: 494
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

7 ayda tamamlanan embrio gelişimi, 2 burcu olan ama ikisinde de inanmayan, tramvay delisi, acelem..