Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Tinnitus, Kulak Çınlaması Nedir?, Kulak Çınlamasının Tedavisi Var mıdır?

Tinnitus, Kulak Çınlaması Nedir?, Kulak Çınlamasının Tedavisi Var mıdır?
 

Tinnitus Çıldırtır


Tinnitus, Kulak çınlaması nedir?

Kulakta çınlama, uğultu, makine çalışır veya bir şey üfler ya da kalp kulakta atıyor gibi sesler duyulabilir. Hepsi tıbbi olarak tinnitus adı altında toplanır. Sesler sadece bir kulakta, her iki kulakta ya da beynin içinde duyulabilir. İşitme ve denge sinirinin organı kulaktır. Dış ve orta kulak işitme, iç kulak ise denge organımızdır. Her iki sinirde beyine birlikte gider. Bu nedenle baş dönmesi, vertigo, menier hastalarının çoğunluğunda tinnitus tabloya eşlik eder.

Tinnitus varlığında işitme organı ve takibi işitme sinirinin beyindeki merkezine kadar olan bölümde sorun olduğu düşünülür. Hastaların çoğunluğunda yapılan tetkiklerde açıklayıcı bir patoloji (yapısal hasar) saptanamaz.

Kulak çınlamasının başlangıcında yüksek sese maruz kalma öyküsü olabilir. Ancak neden yüksek ses (barotravma) değildir. Bu travma sadece alttaki patolojiyi aşikar hale getirmiştir.

Kulak Çınlaması Tedavisi Var mıdır?

Gökmen Yaklaşımı’nda her hastalıkta olduğu gibi işitme organı kulağın, fonksiyonel aksamasına neden olan çevresel patolojiler araştırılmış ve özellikle diş-çene kompleksindeki patolojiler sorumlu bulunmuştur. Çok hızlı olmasa da orta vadede hastaların tinnitusunda belirgin azalma saptanmaktadır. Yaşam kaliteleri düzelmektedir. Özellikle genç yaş grubunda “bununla yaşamayı öğreneceksiniz” yaklaşımının çaresizliğine hiç gerek yoktur. Gökmen Yaklaşımı’nda hastanın bedeninin kendisini tamir etmesinin önü açılır. İlaç tedavisi değildir. Bu nedenle çok ileri yaş grubundaki ileri işitme kayıpları ve tinnitus hastalarında aynı olumlu sonuçlar beklenmemelidir. Bu hastalarda işitme siniri uzun yıllar içinde fazlasıyla hasarlanmıştır.

Tinnitus tedavisi ağırlıkla uzman düzeyindeki diş hekimliği çalışmalarını içerir. Tedavide bu yardımı sağlayabilecek uzman çok azdır. Ancak doğru uzmanla doğru tedavi yapılabilir.

Yeni, farklı, bilimsel tedavi yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasını okuyunuz.

Gökmen Yaklaşımı nedir? Nasıl oluşturuldu anlamak için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasına bakınız.

Vertigo için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/galeri/vertigo-tinnitus-galeri/bas-donmesi-nedir/ galerilerine bakınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..