Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Tıp ilerliyor İnsanlar Bilinçleniyor, Buna Rağmen Hastalıkların Artması Düşündürücü

Tıp ilerliyor İnsanlar Bilinçleniyor, Buna Rağmen Hastalıkların Artması Düşündürücü
 

Eğer bin yıl öncesi gibi ölüyorsak bir açıklaması olmalı. Hem ömür uzamadı mı, hastalıklar nasıl artmış olabilir ki. Ha anladım, hastalıklar arttı ama tedaviler de arttı.

Yine de ikna olmadım, hastalıklar neden arttı? İnterneti şöyle bir taradım, konuşulanlar: Bizi zehirliyorlar, kimi hastalıklar daha önce bilinmiyordu, bazı yiyecekler gerçekten zararlı, rant için hastalık üretiliyor.

Tıp ilerliyor insanlar bilinçleniyor; ancak işte yukarıda yazdıklarımız (Bizi zehirliyorlar, kimi hastalıklar daha önce bilinmiyordu, bazı yiyecekler gerçekten zararlı, rant için hastalık üretiliyor) olursa hastalıkların artması açıklanabilir. Değilse bırak artmayı hiç olmaması lazım, 21. Yüzyılda bir kişi bir hastalıktan ölüyorsa ölmüyor öldürülüyordur.

İddialar ortada… Yani şimdi bu durumda (eğer bu iddialarda gerçeklik payı varsa) çevre koşulları ile kişi hataları sağlığımızın bozulmasında ne kadar etkili olabilir ki. Hava kirliliği diyorsun ömür gittikçe uzuyor. Bin yıl önce temiz hava vardı insanlar 40 yaşında ölüyordu. Binlerce yıl önce Hattuşaş ahalisi dişini mi fırçalıyordu yoksa Romalı dilberler spor salonlarına mı gidiyorlardı?

Kimseyi suçlamıyorum, iddiaların araştırılması lazım; çünkü görünen duruma göre sağlığımızı kaybetmiyoruz sağlığımız elimizden alınıyor, suikast gibi bir şey!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..