Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '13

     
    Kategori
    Yemek - Mutfak
    Okunma Sayısı
    357
     

    Tiramisu tarifi

    KULLANILACAK MALZEMELER
     
    2 su bardağı dolusu süt
    2 çorba kaşığı un
    1 adet iri yumurta sarısı
    4 çorba kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    220 gram labne peynir
    1 çorba kaşığı nescafe
    Yarım su bardağı su
    Yarım su bardağu süt
    İsteğe göre biraz şeker
    Kedi dilleri
    Kakao
     
    NASIL YAPILIR?
     
    Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına alıncaya kadar pişirin.
     
    Daha sonra, vanilya ve labne peyniri ilave ederek  biraz çırpın ve hafif ılıması  için bekleyin.
    Nescafeyi, ister şeker katarak ister sade olarak, toplam 1 su bardağı ılık su ve süt karışımında eritip, karıştırın.
     
    Baton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın.
     
    Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün.
     
    Kedidili bisküvilerini nescafeli süt ve su karışımın da çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin.
     
    En az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Daha iyi sonuç almak için 1 gece buzdolabında bekletmeniz tavsiye edilir.
     
    Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırtarak sonra, çay süzgeci ile üstüne kakao serpin.
     
    Tiremusu tarifi ile artık tiramisu yapmak daha kolay…
     
    Gelen Aramalar: tiramisu tarifi,tiramisu,tiramisu nasıl yapılır,tramisu tarifi, tiramisu tarifleri, Tiramusu tarifi, tramisu, tiremusu tarifi, tiramisu yapılışı, tiremisu tarifi

    Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

     
    Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
    Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
    Toplam blog
    : 1
    Toplam yorum
    : 0
    Toplam mesaj
    : 0
    Ort. okunma sayısı
    : 357
    Kayıt tarihi
    : 17.12.10
     
     

    Muğla üniversitesi iibf okuyorum ..

     
     
    Yazarı paylaş
    • Tümünü göster