- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tiramisu
TİRAMİSU
İtalyanların geleneksel bir pasta türü olan Tiramisu, evde herkesin kolaylıkla yapabileceği bir lezzettir.
Kolay gelsin.
Saygılarımla,
TİRAMİSU
4 adet yumurta beyazına bir tutam tuz eklenip kar gibi olana kadar çırpılır. 2 kaşık şeker ilave ederek çırpmaya devam edilir.
Ayrı bir kapta yumurta sarıları 3 kaşık şekerle çırpılır ve yumurta akları ile birleştirilerek karıştırmaya devam edilir. Geniş düz bir tabağa hazırladığımız kremadan yayılır ve kahveli su ile ıslattığımız kedidilleri dizilir. ( Bunun için 1 su bardağı tatlı kremayı sulandırıp içine 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 2 yemek kaşığı nestcafe ya da kakao ilave ederek geniş bir kaba döküp kedi dilleirni içinde ıslatmamız gerekiyor)Üzerine bir kat daha sos yayılıp kedidili döşenir. Üç kat olacak şekilde hazırlanır. En üstüne de krema sürülüp kakao ve nestcafe serpilir ve kenarları krema ve şanti karışımı ile süslenerek dolapta 2 saat kadar beklettikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Not: Ben bu pastayı porsiyonluk cam kapta daha pratik olarak hazırlıyorum.
Ayrıca üzerine serpeceğiniz nestcafeyi de rondo da inceltmeniz gerekiyor.