Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tiran - Struga - Ohrid - Üsküp - Belgrad

Tiran - Struga - Ohrid - Üsküp - Belgrad
 

Tiran - Struga - Ohrid - Üsküp - Belgrad


Bu sene Kurban Bayramı Tam 9 Gün!Tamam bayramlar ailelerin bir araya geldiği güzel günlerdir kabul ediyorum, ancak dünyanın bana geldiği günler neden olmasın?
Bu sefer rotamı balkanlara çeviriyorum. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasından korkmuyor değilim ancak havalar gülen yüzünü dönüyor bana…
Az bütçelerle gezinin yolu, ucuz uçak biletinden geçiyor. Pegasus'tan aylar öncesinden alınan biletler tadından yenmiyor, uçuruyor! :)
Rotaya karar verirken defalarca değişiklik yapıyoruz yoldaşımla. Kesin olan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a uçacak olduğum ve dönüş uçağı için Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gitmem gerektiği. Bu iki noktanın arası tamamen yol ve zaman şartlarına göre şekillenecek.
Bir kaç seçenek var kafamda;
İlki (Arnavutluk) Tiran - (Makedonya) Ohrid - Üsküp - (Kosava) Priştina - (Sırbistan) Belgrad
Bu seçenekten vazgeçme sebebim Sırbistan, Kosova ve Türkiye'nin politik sorunlarından kaynaklanıyor. İnternetten edindiğim bilgilere göre Kosova'dan gelen Türk vatandaşları Sırbistan sınır geçişinde sorun yaşayabiliyormuş. Yolculuğa başlamadan Sırbistan konsolosluğundan aldığım "geçebilirsiniz sorun olmaz" bilgisine rağmen yaşanmış tecrübeleri değerlendiriyorum ve vazgeçiyorum.
İkincisi (Arnavutluk) Tiran - (Makedonya) Ohrid - (Karadağ) Bar - (Sırbistan) Belgrad
Bu seçenekten, Ohrid'den Üsküp'e ulaşım daha kolay olduğu için vazgeciyorum.
Üçüncüsü (Arnavutluk) Tiran - (Makedonya) Ohrid - Üsküp - (Sırbistan) Belgrad
Ve tam olarak gerçekleşen güzergahım bu oluyor.
Hızlıca benzer rota izlemek isteyebilecekler için ulaşım bilgisini paylaşmak istiyorum.
Tiran havaalanından -> şehir merkezi'ne toplu taşıma bulunmuyor, ancak shuttle otobusler şehir merkezine yolcu taşıyor. (Bu otobüslerle yolculuk yaparsanız Kemal Sunal'ın yoğurt döktüğü film sahnesi aklınıza gelebilir :) ) Yarım saat kadar dert etmeden eğlenmeye çalışabilirsiniz. Otobüs ücreti 300 Arnavutluk Leki. Ancak uçaktan indiğinizde 3-4 kişiyle konuşup ortak taksiyle giderseniz neredeyse otobüsle aynı ücrete geliyor.
Tiran -> Ohrid ulaşımı için önce Makedonya Struga'ya gitmeniz gerekiyor. Tiran'da turizm ofislerine benzer otobüs firmaları bulunuyor buralardan Struga'ya otobüs saatlerini öğrenebilirsiniz. Ücreti 15 euro olan otobüsler veya ufak araçlar genelde 19:30'da Tiran'dan hareket ediyor. Sınırdan geçiş süresine göre gece 1-2 gibi Struga'da oluyorsunuz. Buradan sonra taksiyle 20 dakikada Ohrid'e varıyorsunuz. Gece yarısı Struga'da olduğumuz için ortada insan bile yok :) hiç vakit kaybetmeden benzin istasyonundaki görevliden, yakındaki duraktan taksi çağırmasını rica ediyoruz (sağolsunlar). Taksiye binmeden ücrette anlaşmanız faydalı olacaktır. 4-6 euro arasında bir ücretle Ohrid'de varabiliyorsunuz. Eğer gündüz gidiyorsanız. Çok uygun fiyata Struga'dan minibüsler bulunuyor.
Ohrid -> Üsküp arasında Ohrid otogarından kalkan sürekli otobüsler bulunuyor. Otobüslerin saatlerini öğrenmek için bir otelin resepsiyonuna sorarsanız sizin için arayıp öğreniyorlar :) Göl civarından otogara yürümek yerine taksiyi tavsiye ederim. Taksiciler pazarlığa çok açıklar :) Otobüs ücreti ise 500 Makedon Denarı.
Üsküp'ten -> Belgrad'a gece treni olduğunu okumuştum ancak söylenen ücretten dolayı otobüsü tercihim oldu. Ücreti 23 euro.
Belgran -> Nikola Tesla havaalanına ulaşımda farklı alternatifler mevcut. Biz 2 numaralı otobüsü tercih ediyoruz. 2 euro.
http://sabitkose.blogspot.com.tr/2013/10/tiran-struga-ohrid-uskup-belgrad.html

 
Toplam blog
: 20
: 1097
Kayıt tarihi
: 25.03.14
 
 

Gezgin Fotoğrafçı ..