Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Bashico Doğal Anneyim Başak Pirtini

http://blog.milliyet.com.tr/bashico

10 Aralık '07

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Tırmalamaya son: Kedi ve köpek için tırnak kapları

Tırmalamaya son: Kedi ve köpek için tırnak kapları
 

Kedi sahibi olan pek çok kişi istisnasız kedisine bir veya bir kaç koltuğunu emanet etmiştir herhalde. Kediler doğal bir ihtiyaç olarak o müthiş gerinme hareketini yaptıkları tırmalama hareketini koltuk kenarlarında zevkle yaparlar. Peki köpeklerin tırnaklarını çizdiği parkelere ne demeli? Hayvanları sıkıntıya sokmadan doğal yöntemleri araştırırken bu konuda bir kaç yöntem buldum:

En kolay yöntem, hemen bir tırmalama tahtası alıp kediniz ne zaman koltuklara tırnak atmaya kalksa ona tahtayı göstermek.

Tavsiye etmediğim bir başka yöntem ise Amerika'da yaygın olan kedilerin tırnaklarının alınması. Tabii patilerdeki enfeksiyonlar, kedinin depresyona girmesi, çok hassaslaşan patilerinin kumu kullanırken acıması yanısıra omuriliği sorunları cabası. Kediler gerinme hareketi sırasında omur kemiklerini tırnakları ile tutunarak düzeltiyorlar. Her zaman doğal olanı savunduğumdan bunu da kulak, kuyruk kesimi gibi cani bir operasyon olarak tanımlıyorum.

Eğlenceli ve kedi-köpek modası sayılabilecek bir yöntem de şu sıralarda Amerika'da çok popüler olan kedi ve köpek tırnak kapları. Bu tırnağa yapıştırılan ufak kaplar evdeki tırmık sorununa kesin çözüm sağlıyor. Böylece yer, kapı, duvar ve mobilyalardaki tırmık izlerine, tırmık yaralarına ve kendini aşırı tırnakla kaşma sonucu oluşan deri sorunlarına hoşcakal denebiliyor. Her zevke uygun renk ve boyda bulunan tırnak kapları Softpaws tarafından üretilmiş. Yapıştırıcı ile tırnak üzerine tutturulan kapları veteriner hekiminiz ya da siz kolayca uygulayabilirsiniz. Yabancı evcil hayvan ticaret sitelerinde satılan tırnak kapları 4-6 hafta sonra tırnak doğal olarak uzarken kendiliğinden düşüyor.

 
Toplam blog
: 201
: 11799
Kayıt tarihi
: 07.12.07
 
 

Tüm blog severlere merhaba! Boğaziçi Kimya bölümü mezunuyum. Bilişim sektöründe toplantı, etkinli..