Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

29 Mayıs '07

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Tişört gibi! ''kızlık zarı''

Tişört gibi! ''kızlık zarı''
 

"Kızlık zarı sıfır yaka bir tişört gibidir. Bazısının penyesi serttir esnemez, yırtılır; bazısı esner, yırtılmaz."

"Kızlık zarı"nın ilk ilişkide kanamayla yırtılmayabileceğini anlatan jinekologlar "bazı kadınların kızlık zarı doğumda bozulur" diyor.

Küçük, kadınların doktora gidip, kızlık zarları hakkında bilgi alarak, kendisine güvenmesi gerektiğini söylüyor.

Kadınlar "bakire olmadıkları" bahanesiyle öldürülürken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarımız bir bilimsel gerçeğe dikkat çekiyor:
"Kızlık zarı ortasından delinecek bir perde olarak algılanmamalı"

Jinekologlar "yüzde 30 oranında kadının "esnek kızlık zarına sahip olduğunu, defalarca ilişkiye girmesine rağmen kanama olmayabileceğini" söylüyor.

Uzmanların önerisi ise kadınların bedenlerini tanıması, bir erkeğin zoruyla ve nezaretinde değil, kendiliklerinden doktora giderek, bedenlerin hakkında bilgi almaları.

Her kızlık zarı ''Kanamaz!''

Kızlık zarının sanıldığı gibi vajina girişini tamamen kapatan bir zar olmadığını anlatan Kadın Doğum Uzmanları "bu incecik bir dokudur" diyorlar.

Bazı kızlık zarlarının esneyeceğini ve kanamanın meydana gelmeyeceğini vurguluyorlar. Bazı zarların da damarsız olduğunu ve bu yüzden kanama olmadığını söylüyorlar..

"Bunu sıfır yaka penye bir tişört gibi düşünün. Penyesi sıkıysa esnemez, onu giymeye çalışırsanız, bir yerinde bir yırtık oluşur. Bazısının penyesi ise esnektir, defalarca giyersiniz, bozulmaz. Eski halini alır."

Bedenimizi tanıyalım

Kadın Doğum Uzmanlarının dediğine göre, özellikle erkeklerin kadınları doktora götürdüğünü ve muayene ettirdiğine çok rastladıklarını ifade ediyorlar..

Bunun çoğu zaman kadınların bedenlerine saygısını yitirmesine neden olduğunu vurgulayan uzmanların önerisi, kadınların doktora gidip, "ben kızlık zarımın yapısı hakkında bilgi almak istiyorum" demesiymiş..

"Çok küçükken bisiklete binip zarının zarar gördüğünü düşünen kadınlar var. 30 yaşına kadar bunun yüzünden bunalıma giriyorlar. Eğer bunu bu kadar önemsiyorlarsa, doktorlardan yardım istemeliler. Böylece olumsuz bir durumla karşılaşma ihtimalini ortadan kaldırır, kendilerine güvenmeye başlarlar. Çoğu zaman kadınlar muayenehaneye kadar gelip, ne istediğini söyleyemeden gidiyor." diye de belirtiyorlar..

Biz kadınların cinsel sağlıklarını ilgilendiren bu konuları sizlerle paylaşmakta ki maksadım, hep birlikte öğrenmek ve bilgilenmek adınadır..

Allah'tan dileğim ( benim gibi! ) bilgisizliği ve cahilliği yüzünden hiç bir genç kızımız ve kadınımız istemedikleri hiç bir tatsız olayla karşılaşmasınlar ve yaşayıp acı çekmesinler..

Sevgiyle saygıyla bilgiyle anlayışla asla inancımızı yitirmeden daha sağlıklı ve daha huzurlu bir gelecek için, kendimize güvenelim kızlar…

''Melekler yüreğinizden öpsün.''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..