Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '13

 
Kategori
Tiyatro
 

Tiyatro Cansın- Kocamın Nişanlısı

Tiyatro Cansın- Kocamın Nişanlısı
 

Karısının tekdüzeliğinden, evlilik hayatının rutinliğinden sıkılmış bir adam. Genç, güzel ve alımlı bir kızla evlenme kararı verir. Eşinden boşanması için yardımcı olacak olan avukatı ile çevirmeye karar verdiği oyunu, eşinin duruma uyanmasıyla sona erecektir. Meydana gelen bir kaza sonrası, eve belalı arkadaşlarıyla dönen eş, kocasına ve avukata zorlu anlar yaşatacaktır.

Tiyatro Can’sın “Kocamın Nişanlısı” ile yeni sezona başlıyor. Sadık Şendil’in kaleme aldığı oyunu Ferdi Merter sahneye koyuyor. Işıkta Derya Hızlısoy, dekorda Azer ve ekibe her konuda destek olan tiyatronun müdürü Çetin Ok görev alıyor. Nami Esatgil, Tuna Arman, Vural Buldu, Arzu Yılmaz, İrem Mercan, Amber Erdivan, Cüneyt İngiz rolleri paylaşıyorlar.

Uzun soluklu bir prova sonrası ilk oyun akşamında, panoların arkasında edilen dualar, birbirine şans dilemeler ile oyunun ilk müziği duyuluyor. Oynak bir müzikle başlayan oyun, başrolün sahneye adım atmasıyla başlıyor. Sahnede Nami Esatgil, Çetin karakterini canlandırırken, panoların arkasında heyecan daha da artıyor. Seyircinin tepkisi ölçülmeye çalışılıyor. Hemen arkasından hizmetçi Türkan rolünde Amber Erdivan giriyor sahneye, oyuncu arkadaşlarının bütün desteklerini alarak, yavaş yavaş başlayan kahkahalar, oyunun istikbalini belirleme konusunda fikir veriyor. Seyirci oyuna ısınma sinyalleri verince, henüz sahneye çıkmamış olanların da içi biraz rahatlıyor.

Sonra Tuna Arman çıkıyor sahneye Leyla rolüyle. Karı koca arası atışmalar, kah güldürüyor, kah düşündürüyor. Henüz sahneye adım atmamış olanlar pür dikkat akışı takip ederken, zaman zaman gözgöze geliyorlar ve sessizce, sadece gözleriyle birbirlerine enerji veriyorlar. Herbirinin gözünde heyecan, mutluluk ne arasanız mevcut.

Derken avukat Galip çıkıyor sahneye. İçinden bildiği bütün duaları ederek. Aşağıda gülmeye hazır, enerjisini sahneye yansıtan çok güzel bir seyirci ile karşılaşıyor. Rol arkadaşına ilk repliğini vermesiyle konuşma başlıyor. Bir yandan seyirciye kulak kesilen oyuncular, sahneyi tamamlıyor.

Genç sevgili Can rolünde Arzu Yılmaz sahneye geiyor. Onun adım atmasıyla konu çetrefilleşiyor. İşler sarpa sarmaya başlıyor. Çetin ve Galip için zorlu dakikalar gözüküyor.

Sahnesini tamamlayanlar arkaya geçtiğinde, nefes nefese, terler içinde, ama mutlu ve keyifli. Fısıltı halinde yorumlar yapılıyor. Seyircinin reaksiyonlarıyla daha da umutlanıyorlar. Bu oyun tutacak umudu hepsinin içini kaplıyor. Derken ilk perde tamamlanıyor ve perde kapanıyor.

Kuliste yorumlar, keyifli paylaşımlar, birbirine sarılan oyuncular, ikinci perde için hazırlıklarını tamamlamaya başlıyor. Kostümler hazırlanıyor, terler siliniyor, sular içiliyor. Kulise gelen tanıdıkların moral vermesiyle ikinci perde başlıyor. Yine şans dilemeler, dualar, enerji dolu sözler ve spotlar yanıyor, perde açılıyor.

İkinci perdede henüz sahneye adım atmamış olan, Ömer rolüyle Vural Buldu ve Seher rolüyle İrem Mercan, adım attıkları anda ortalığı daha da karıştırıyorlar. İyice dolanan işlerin çözümü finalde ortaya çıkıyor. Oyunun sona ermesiyle oyuncular rahat bir nefes alıyor. Perde kapanıyor. Dekor arkasında selam için hazırlanan ekip, mutlu ve enerji dolu. Başarmanın verdiği hazzı hep beraber paylaşıyorlar. Perdenin açılması, selamların verilmesi ve alkışlarla bu güzel gece tamamlanıyor.

Tiyatro  Cansın bu sezon “Kocamın Nişanlısı” adlı komedisiyle, İstanbul’un her yanını dolaşacak. Ocak ayında Profilo Kültür Merkezi’nde seyredebilirsiniz.

İyi Seyirler.

 
Toplam blog
: 50
: 411
Kayıt tarihi
: 01.05.12
 
 

Konservatuar mezunu tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve eğitmen. ..