Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Tiyatro Festivali

Tiyatro Festivali
 

Elnur Amikishiyev


Kartal belediyesi ve Maltepe Üniversitesi ortak çabasıyla Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde üniversiteler arası tiyatro festivali düzenlendi. (28 Nisan 2018 Cumartesi   ~    13 Mayıs 2018 Pazar) 

Festival açılış günü değerli tiyatro duayeni Özdemir Nutku'ya meslek  onur ödülü verilerek etkinlik açılışı başladı.  Kapanış günü de  emektar tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk’a  ‘Tiyatro Başarı ve Onur Ödülü’ verildi. Yavrucuk, ödülü Anneler Günü’nde almasının ayrıca bir mutluluk olduğunu ve koruyucu bir anne olarak ödülü oğlu için aldığını söyledi. Ödül töreninden önce ise ünlü müzikallerden  örneklerin  seslendirildiği bir konser düzenlendi ve ‘Sinekli Dağ’dan ‘Lüküs Hayat’a kadar pek çok farklı müzikalden unutulmayan melodiler yeniden seslendirildi. Üniversitelerin ödül töreniyle gece devam etti. Geçmişte gişe rekorları kıran, ünlü sanatçılarımız tarafından seyirciyle buluşmuş, oyunlar, müzikaller sergilendi, kızımla beraber olanaklarımız elverdiğince katılmaya çalıştık, hepsine katılamamış olsak da.  izleyebildiklerim arasında gençlerin performansına bayıldım.

Böyle gençler yetişmeye devam ettikçe ne perde kapanır ne de sanat ve sanatçıya olan ihtiyacımız azalır diye düşünerek bu güzelliklerle bizleri buluşturan, emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum.

**"Prof. Dr. Özdemir Nutku’u benzersiz kılan öğrenmeye olan dinmeyen tutkusu ve çalışma aşkı. Yüz yirmi kitap, sekiz bin makale ile önemli bir rekorun sahibi olan oyuncu, yönetmen, besteci, piyanist, şair, eğitimci, araştırmacı, çevirmen Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun adını taşıyan bir ödüle sahip olmak eminim her tiyatrocunun hayali olacak." 

*Prof. Dr. Özdemir Nutku 12 Ocak 1931'de Istanbul'da doğdu. İlkokuldan sonra 1942'de Robert Kolej'e girdi ve hazırlık sınıflarıyla birlikte sekiz yıllık orta eğitimden sonra 1950'de B.A. derecesi ile mezun oldu. 7 yaşında piyanoya başlayan ve 1949 yılında ilk ve son klasik piyano konserini veren Nutku, ellili yıllarda bir caz kuarteti kurarak caz piyanisti olarak tanındı. Amatör bir müzisyen olan Nutku'nun tiyatroya olan ilgisi kolej yıllarında başladı. Okulun temsil kolunda, amatör olarak çeşitli roller oynayan yazar, 1946/1947 döneminde, Kadıköy Süreyya Sineması'nda sahnelenen Franz Lehar'ın Tarla Kuşu operetinde ilk profesyonel rolünü oynadı.

 

*Sumru Yavrucuk 1961 yılında, Ankara’da dünyaya geldi. Liseden mezun olmasının ardından, 1977yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı’na kayıt olan Yavrucuk, bu okulun Şan ve Tiyatro bölümlerinde eğitim aldı ve de 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’ne geçiş yaptı.

1982 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları’nın kadrosuna geçen Yavrucuk, halen Devlet Tiyatroları’nın oyuncuları arasında yer almakta. Başarılı oyuncunun rol aldığı oyunlar arasında Gılgameş, Yedi Kocalı Hürmüz, Macbeth ve Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz gibi Türk ve dünya tiyatrolarının pek çok klasiği yer almakta.

Kaynaklar;

**Sirel Ekşi 

*internet.

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..