Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

28 Mart '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Tiyatrolar Günün'de Müjdat Gezen

Tiyatrolar Günün'de Müjdat Gezen
 

Müjdat Gezen


İyi ki varsın TİYATRO!

Dünya Tiyatrolar Günü'nde geçtiğimiz Aralık ayında hayatını kaybeden usta tiyatrocu Savaş Dinçel'in anısına Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Eğitim Merkezi'nin hazırladığı tiyatro gecesi duygulu anlara sahne oldu.

Geceye telefonla bağlanan sanatçı Müjdat Gezen'in telefonda kunuşurken ağlaması salonda bulunanları oldukça duygulandırdı.

Borusan Asım Kocabıyık Anadolu Meslek Lisesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen geceye tiyatro camiasının önemli isimleri de katıldı.

Büyükçekmece Belediyesi Barış Manço Kültür Eğitim Merkezi Tiyatro Bölümü Öğrencileri 20 Aralık’ta hayatını kaybeden Savaş Dinçel’in anısına Müjdat Gezen’in yazdığı “Artiz Mektebi” adlı oyunu sergilediler.

Genç oyuncuların sergilediği performans salonda bulunan tiyatro ustalarının büyük beğenisini kazandı.

Oyun sonunda geceye rahatsızlığı nedeniyle katılamayan ve Savaş Dinçel’in son anına kadar yanında bulunan usta tiyatrocu Müjdat Gezen telefonla bağlandı. Gezen “ Can dostum Savaş için düzenlenen, bu önemli gecede bende bulunmak isterdim ancak sağlık durumum buna el vermedi. Savaş kardeşimin anısına düzenlenen bu anlamlı geceye katılan tüm katılımcılara saygı ve sevgilerimi sunar. Her dönem güncelliğini koruyan oyunumuzu sahneleyen genç tiyatrocu kardeşlerime de başarılar dilerim” dedi.

Gecede konuşan Başkan Akgün de “Savaş Dinçel ve o günkü jenerasyon hakikaten Türk tiyatrosuna çok büyük emek vermiş değerli tiyatroculardır.

Ben inanıyorum ki yetiştirdikleri öğrencileri onların kıt imkanlarla ama yüreklerini ortaya koyarak çıkardıkları oyunları bir bayrak haline getirip nice Savaş Dinçel’lerin, İsmail Dümbül’lülerin, Nejat Uygur’ların, Suna Pekuysal’ların yetişmesine katkıda bulunacaktır.

Tiyatro sahnesinin tozunu yutarak bu millete kültürel alanda hizmet vermeğe çalışan tüm tiyatrocularımızın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Gecede Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Müşfik Kenter’in gönderdiği kutlama mesajı da okundu.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Savaş Dinçel anısına düzenlenen gecede Savaş Dinçel’e verilen onur ödülünü, asistanı Aykut Taşkın alırken, Munis Düşenkalkar, Ateş böceği Ercan, Ararat Mora, Nurcan Sabur, Elçin Fakir, Ercümen Balakoğlu ve Barış Manço Kültür Eğitim Merkezi Tiyatro Yönetmeni Selim Canpolat’a da geceye katkıda bulundukları için teşekkür plaketi verildi.

Başkan Akgün, “Artiz Mektebi”ni oynayan öğrencilere de gecenin anısına birer maske armağan etti.

''Melekler yüreğinden öpsün Tiyatro''


KOCAMANÇEKMECE'li Tiyatro sevenler....


Kaynak: Büyükçekmece Belediyesi Başkanlığından tarafıma iletilen bilgilerdir..

TİYATROLAR GÜNÜ ve Nejat Uygur : http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100703

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..