Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '12

 
Kategori
İzmir
 

Tiyatroların; "yokedilmeğe çalışıldığı" ortamda, Dikili, ayakta ve atakta! ( 1 )

Tiyatroların; "yokedilmeğe çalışıldığı"  ortamda, Dikili, ayakta ve atakta! ( 1 )
 

Sadece Dikili ve çevresinde değil, Türkiye'de de sevilen bir adam. olan Başkan Osman Özgüven'in, babacan tavırlarıyle güvenilir imajı mevcut...


Bu yıl  6’ sı düzenlenen Türkiye buluşmaları ve festivali için Dikili’de düğmeye basılmak üzere, Gazeteciler Cemiyetinde toplanan Dikili’ler, basın toplantısında İzmirlilere seslenerek , “Çadırını al da gel” dediler.

Geçtiğimiz yıl ilk kez verilen “onur, emek ve barış ödülüne “ek olarak bu yıl Çayan Birben Umut Ödülü ve “Metin Lokumcu Demokrasi Ödülü” nün sahiplerine kavuşacağını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, ilçe sokaklarında tüm davetlilerin tiyatroda buluşacağını söyledi.

Her şey, 12 Eylül müdahalesinin ardından Dikilinin toplumsal aydınları için adeta bir merkeze dönüşerek, demokrasi platformu işlevi sağladığını vurgulayan Özgüven, şehir tiyatrolarının yok edilmeğe çalışıldığı bir ortamda Dikilinin tiyatronun yaşaması için verdiği çabanın önemine dikkati çekti.

Özgüven ayrıca  “çadırını alıp gelen herkese,  ücretsiz yerimizi açıyoruz. Böylelikle de ünlü isimlerin bir arada olacağı tiyatro buluşmasında bir çatı örgütlenmesi tartışması da gerçekleştireceğiz” dedi.

Şimdi Dikili, sanatla yatıp, sanatla kalkacak. Çadırını alan, tiyatroya koşacak. Sanatseverlerle kampa girecek gönüllüler, tiyatro içinde tiyatro havası estirecek. Sanatseverler, kampa girecek gönüllü olarak Parola: “ Her şey sanat için” olacak.

Tiyatro buluşması, Dikili Belediyesi ve Türkiye Tiyatrolara Birliğinin işbirliğiyle  11-16 Temmuz tarihleri arasında Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı bir törenle başlayacak. (Sonradan bir mazeret göstermez de gelirse şayet)

Dikili Belediye Başkanı, etkinlikler için, İzmirlileri de,  İzmir Gazeteciler Cemiyetinde tertiplediği basın toplantısında, Dikiliye davet etti.

Yurt içinde ve dışında tiyatro grupları Dikili’de buluşacak. Kamp yapıp, çadırlarda kalacaklar. Dikilide otel kapasitesi az ve dolu.

6 gün boyunca 13 oyun, 9 sokak oyunu,  2 müzik grubun vereceği konser ile 33  tiyatro topluluğunun temsilcileri ile yer alacağı buluşma, Dikili’den kent köylerine taşacak.

6’ cısı düzenlenen Türkiye Tiyatro ve bulşmasında “onur, emek ve barış” ödüllerinin yanı sıra bu yıl  “Çayan Birben Umut Ödülü” ”Metin Lokumcu Demokrasi Ödülü” sahiplerini  ilk gecede bulacak.

Dikili Belediye Başkanı “ Sanat hayattır, hayat sokakta” başlığı ile buluşulacak festivale tüm sanatseverleri davet etti. Ünlü isimlerin hepsi Dikilide olacak. Ferhan Şensoy’dan, Feyyaz Tekoğu’na, Turgay Tanülkü’den Haluk  Işık, Orhan Aydın, Sırrı Süreyya Önder ve Çağan Irmak’a kadar sevilen oyuncular, bir araya gelecekler.

12. Direklerarası seyircilerinde en iyi oyun müziği ödülünü alan Düşbaz ve Bandista’nın konseri ile festival son bulacak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..