Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

TL'deki defolar

TL'deki defolar
 

Merkez Bankası Başkanı’nın tanıttığı ve 2009’da tedavüle girecek olan yeni kağıt ve madeni paralarda bir sürü defo var. Bunlar kasıtla mı, yoksa gözden kaçarak mı yapılmış, bilemeyiz. Ama çok önemli üç yanlışlık var:

1 – Bizim Ayyıldızımız bayrağımızdaki Ayyıldızdır. Hilalimiz sağa bakar veya tersinden bakınca sola bakar, ama hiçbir zaman yukarı veya aşağı bakmaz. 200 TL’deki ayyıldıza bakar mısınız? Acaba bu göğe bakan hilal kimin fikri? Tanrı dahi hilali yukarı veya aşağı baktırmıyorken, paramızdakini kim yukarı baktırmış dersiniz? Ayyıldızın bu biçimiyle bayrağımızın ALTIN ORAN’lı ölçüleri değiştirilmiş olmuyor mu?

2 - Ortadaki büyük yıldız ise yukarı ve sola doğru yaslanarak uzuyor. Böyle yamuk yıldız paramıza yakışır mı?

3 - Atatürk’ümüzün gülen fotoğrafları... Neden şimdiye kadar bu fotoğrafları görmemiştik, diye birkaç yaşlı yakınıma sorduğumda aldığım yanıt beni gerçekten çok üzüp duygulandırdı! Ve Atatürk’ün ansına saygısızlık yapıldığı düşüncesine kapıldım. Şöyle dediler:

“Atatürk’ün dişleri savaş yıllarındaki bakımsızlık, gıdasızlık ve sigara yüzünden sapsarı olmuştu. Dişleri görünürken çekilmiş tüm fotoğraflarını piyasadan toplatmıştı. Üstelik ciddi görünen bir devlet başkanı imajı ona daha fazla yakışıyordu. Bir de savaştan çıkmış, ülkenin yeniden inşasıyla uğraşan halkın karşısına “sırıtarak” çıkan fotoğraflarını halka saygısızlık olarak kabul ediyordu.”

(Ciddiye almadığım ama kafamda soru işareti yaratan bir saptama daha var. Milliyet Blog yazarı Esat Sönmez’in dediği gibi işin içinde bir de “Gülen Atatürk” sırrı var: Gülen ve Atatürk yan yana... ** http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=135838 ** Ne dersiniz; F. Gülenin resmini paramızın üstünde göreceğimiz günleri de yaşayacak mıyız? )

Yorumlarınıza ve katkılarınıza şimdiden teşekkürler.

 
Toplam blog
: 32
: 3398
Kayıt tarihi
: 11.05.08
 
 

Okumayı, yazmayı ve öğrendiklerimi paylaşmayı hep sevdim. Ortak akıliçin buradayım. İzmir'de çalışıy..