Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '16

 
Kategori
TV Programları
 

TLC’de yeni sezonlar harika…

TLC’de yeni sezonlar harika…
 

Yabancı dizilerle bizimkilerin farkı sadece süreleriyle değil sezonlarıyla da gösteriyor kendini. Bizdeki yeni sezonlar başladı da veda edenler bile oldu. Buna karşılık yabancı yapımların yeni başlangıçları da, sezonlardaki bölüm sayıları da bir başka. Dolayısıyla yerlilere kıyasla daha bir özenli oluyorlar ve film tadında izletiyorlar kendilerini.

Nasıl ki rüzgârın çocukları dediğimiz ‘Vikings’ dizisinin yeni sezonunu Amerika yayınıyla aynı gün başlatarak takipçilerini tarihi dramanın heyecanından mahrum etmeyen TLC’de yeni sezonlarını başlatacak olan diğer yapımlar da böyle!

Kalite tavan yapınca ben de bunlar nelermiş kısaca bakalım ve yerlilerin veremediği dizi heyecanını arayanlara önerelim istedim. Önermek bizden dikkate almak her zaman olduğu gibi size kalmış.                                                                               

POLDARK, YENİ SEZONUNU TÜRKÇE KONUŞARAK BAŞLATIYOR

Winston Graham’ın ‘Poldark’ isimli romanlarından uyarlanan İngiliz dizisi, 18. yüzyılın sonlarında geçen bir yapım. Üç yıl boyunca ordu adına kaçakçılıkla savaştıktan sonra memleketine dönüp babasını ölmüş, ailesinin servetini yok olmuş ve orduya katılırken geride bıraktığı sevgilisini başka biriyle nişanlı halde bulan Ross Poldark’ın hayat öyküsüne odaklı. Başrolünü Aiden Turner’ın üstlendiği dizide, 18. yüzyıl İngiltere’sindeki atmosfer ve tüm baskılara direnip kaybettiği hayatını geri almaya çalışan sıra dışı kahramanın macerası olanca ilgi çekiciliğiyle karşımızda. 

Yeni sezonunu, 6 Aralık Salı 23:20’de TLC’de başlatacak olan bu tarihi dramanın ekranlara dönüşünde kahramanımızın savaştan önceki yaşantısı artık sadece güzel bir hikayeden ibaret olacak. Ross Poldark’ın ikinci sezon yolculuğu, tam anlamıyla sıfırdan başlama niteliğinde. Onu, yerel mahkemelerde cinayet ve hasar verme suçlamalarına karşı kendini savunmak için hazırlanırken, toplumdaki yerini, parasını ve ailesinin ismini korumaya çalışırken izleyeceğiz.

Poldark’ın bu mücadele sürecinde ülkedeki tablo da gittikçe çatışmacı bir hal alacak. Ücretlerin düşmesi ve fiyatların yükselmesi nedeniyle kargaşa yaşayan ülkede sivil itaatsizlik artarken sokak çeteleri ülkedeki seçim sonuçlarına karşı ayaklanmaya başlayacak. Finans gücü azalan Ross ve yeni gelin Demelza, zengin ve güçlü rakipleri George Warleggan’ın gittikçe artan bir düşmanlığı ve muhalefetiyle karşı karşıya kalacaklar.

Üstelik bu sezon ‘Poldark’ın bizim izleyici için bir sürprizi de var… Türkçe dublajlı olarak TLC’de yer almak! İngiliz tarihini sergileyen yapımlardan hoşlananlara bu avantajla daha kolay izleme fırsatı sağlayan ‘Poldark’ dizisi gerek görselliği, gerekse kaliteli öyküsüyle tavsiye edilir.

YOUNGER 3.SEZONUNDA YİNE COŞKU DOLU

Yeniden genç olmayı kim istemez ki! Böyle bir şeyin mümkün olmamasına karşın, birilerinin çıkıp sizi olduğunuzdan genç göründüğünüze ikna edip çılgınlığa sürüklemesi başa gelmeyecek bir durum değil. Nitekim ‘20'li yaşlara dönmek nasıl olurdu’ sorusuna eğlenceli bir bakış açısı getirerek izleyicisine hoş bir New York komedisi sunan ‘Younger’ dizisi de bu türden bir öyküye odaklı.

Yepyeni üçüncü sezonunu 6 Aralık Salı saat 00.10’da TLC ekranında başlatıp öyküsünü kaldığı yerden devam ettirecek olan ve ‘Sex and the City’nin yaratıcısı Darren Star’ın imzasını taşıyan ‘Younger’ dizisinde, ansızın bekâr kalan ve iş hayatına geri dönmeye çalışırken kendi yaşında en alttan başlamanın neredeyse imkânsız olduğunu keşfeden 40 yaşındaki Liza’nın hikâyesini izliyoruz.

Bir barda şans eseri tanıştığı 20’li yaşlarında bir genç onu yaşından genç göründüğüne ikna edince Liza için yepyeni bir dönem başlıyor. En yakın arkadaşı Maggie’nin yardımı ile kendini baştan yaratan Liza, çevresindekilere kendisini 26 yaşındaymış gibi tanıtıyor. Yeni bulduğu özgüven duygusu ile kaprisli Diana’nın asistanı olarak işe giriyor. Kızıyla ilişkisini de yürütmeyen çalışan ve bu arada bir dolu yalana bulaşan Liza, 20’li yaşlardaki yeni iş arkadaşı Kelsey ile birlikte hayallerindeki işte kariyer yapmaya koyuluyor. Başarıyor mu? Onun cevabı da dizinin komedisinde.

Yaşını göstermeyenlerin dizisi şeklinde de yorumlayabileceğimiz ‘Younger’, genç kalma arzusuyla dolup taşanların ve bu hayatta ilerlemek için genç olmak gerektiğini düşünenlerin dünyasına ayna tutan bir yapım olarak komediden hoşlananlara hitap etmekte. Bakmaktan ziyan gelmez.

TEEN WOLF FİNAL SEZONUYLA TLC’DE!

1985 yapımı aynı adı taşıyan filmden esinlenerek ekrana taşınan ‘Teen Wolf’, fantastik içeriğiyle sezonlar boyudur gençliğe hitap etmekte. Ama her şeyin sonu olduğu gibi genç vampirlerle kurt adamların macerasının da bir sonu var. ‘Teen Wolf’ da final sezonuyla bu kaderi paylaşanlardan.

Şimdiye kadar izleyenler bilir. Genç vampirlerin dönüşümlerine uyum sağlamakta zorlandıkları gibi dönüşüm problemi yaşayan kurt adamların mücadelesini ve aşklarını da olanca çekiciliğiyle gördük ‘Teen Wolf’ta. Genç kurt adamlar kazandıkları güçleri kontrol etmekle uğraşırken liseyi de bitiriyorlar, çocuk da yapıyorlar, kariyer de. Nasıl olduğunun hikâyesi, efsanevi biçimde aktarıldı zaten. Şimdi sıra, bu güzel maceraya yaraşır bir sona geldi.

‘Teen Wolf’un merakla beklenen final sezonunda Scott ve arkadaşları, en yakın dostlarını kaybedecekler. Fakat her şey sona ermeden önce, Scott ve Lydia giderek büyüyen karanlığa meydan okuyup tüm sevdiklerini kurtarmak için savaşacaklar. Mutlu son mu peki? Gerisi 7 Aralık Çarşamba 22.25’ten itibaren TLC'de!

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..