Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '07

 
Kategori
Eğitim
 

Eşit Ağırlık Alanı ve ders çalışma

Eşit Ağırlık Alanı ve ders çalışma
 

Eşit Ağırlık Alanı ve ders çalışma


Eşit Ağırlı Alanı ve Dersler

Hukuk, Psikoloji, PDR, İşletme, İktisat, Siyaset Bilimler, Kamu Yönetimi, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Hizmetler ve bir çok daha bölümü tercih ederek meslek sahibi olmak isteyen öğrencilerin seçtiği alandır. Eşit Ağırlık, TM, EA, Türkçe-Matematik gibi ifadelerle tanımlanmaktadırlar. Daha fazla bilgi her yıl hem sınavdan ve hem de tercih dönemlerinden önce ÖSYM tarafından yayınlanan ÖSYS tercih kılavuzlarında belirtilir. Oradan inceleyebilirsiniz.

Genel olarak Eşit Ağırlık alanında  öğrenciler ne gibi sorunlar yaşamaktadırlar.

Üç başlık altında inceleyebiliriz.

1- Matematik ve Geometri

Matematik temelleri zayıf olabiliyor. Özellikle Matematik konularının ikinci kısımlarında sorun yaşıyorlar. Geometri'ye yeteri kadar önem vermiyorlar ya da öneminin farkında değiller.

Ancak son sınıfta ya da sınava iki yıl kala matematik ve geometri çalışmaya başlıyorlar. Bir anlamda geç kaldıklarının farkında değiller.

Matematik ve Geometriden korkuyorlar, sürekli yapamam endişesi taşıyorlar. Ve bu nedenle çok zaman ayırmıyorlar. Ya da sınava az bir zaman kala yapabileceklerini sanıyorlar. Akademik başarı süreklilik isteyen bir durumdur.  Günlük düzenli ve planlı tekrar.  Matematikle ilginizi hiç kaybetmeyin…  Kendinize güvenin ve inanın…

2- Günlük Ders Tekrarı

Günlük çalışmıyorlar. Test çözmüyorlar. Ders çalışmaları süreklilik göstermiyor, mesela birkaç gün azimli çalışıp sonra tekrar bazı günlerini boş geçiriyorlar…

Oysa Eşit Ağırlık Alanı seçecek ya da seçmiş bir öğrenci daha Lise 9. sınıftan itibaren mutlaka günün bir kısmını matematiğe ve geometriye ayırmalı, düzenli olarak matematik ve geometri çalışmalıdır. Sabır göstermeli, hemen istediği sonucu alamasa dahi çalışmasına devam etmeli.

Her şey bir anda olmuyor, olmazda.  LYS YGS başarısı sabırlı çalışmayı da gerektiriyor.

Türkçe ve Edebiyat konularına gerekli zamanı ayırmalı ve çalışmalısınız. Test çözmeli, düzenli tekrar yapmalısınız.

Örnek vermek gerekirse okul dersleri dışında kalan zamandan sonra; 40 DK matematik , 40 DK geometri ve 40 DK test çözme ye zaman ayrılmalıdır.  Ve Sınavda çıkan diğer dersler. Ayrıca genel durumunuza göre daha fazla matematik ve geometri tekrarı yapılabilir, test çözülebilir.

Bu tablo değişiklik gösterebilir.

Öğrenci kendisine göre düzenleyebilir. Burada genel gözlemlerim öğrenciler kendi kişisel disiplinlerini oluşturmalıdır. En basit yolla günün akışını kendilerine göre düzenlemelidirler. Uyku saatlerini, Boş zamanlarını, arkadaşları ile geçirecekleri zamanları, TV seyretme zamanlarını, Sosyal Medya kullanım saatlerini bile düzenlemelidirler. Özellikle belli dönemde olan tatillerde hangi derslerden konuları eksikle onları tamamlamayan yönelik çalışma yapabilmelidirler

Bütün bunların yanı sıra test çözmek çok önemli. Okulda işlenen ve aynı zamanda tam öğrenilemeyen konular konu anlamlı kitaplardan tekrar edilmeli ardından konu testleri çözülmelidir.

Konu testlerinde yapılan yanlışların konuları öğrenci tarafından düzenli olarak not edilmeli, tespit edilen yanlışlar ilgili kaynaklardan tekrar çalışılmalıdır. Bu durum tabi diğer tüm dersler için geçerlidir. Bu çalışa süresince asla sabırsızlık gösterilmemeli ve çalışmaktan bıkılmamalıdır.

Görsel, özellikle video anlatımlarda yararlanılabilir. Matematik ve geometri için.. Gerek ders CD'si olarak gerekse internetten izlenebilir.

3- Kitap Okuma

Düzenli olarak kitap okumak zihinsel yeteneklerinizi geliştireceğinden başarıya ulaşmanızda en büyük yardımcınız olacaktır. Aklınızın bir köşesinde bulunsun…

Unutmayın, bıkmadan düzenli olarak çalışmak sizi mutlaka başarıya götürecektir.

Zamanınızı iyi değerlendirin.

Her şey gönlünüzce olsun…

NOT: Yazın her türlü bloguma aittir. Kaynakgösterilerek kullanılabilir.

NOT: Alan Seçimi ve alanlar ile ilgili sorularınızı ve yorumlarınızı Alan Seçimi ile ilgili yazımda cevaplıyorum.

Rehberlik Saati : Facebook Sayfam TIKLAYINIZ

http://blog.milliyet.com.tr/oylesine-havalar-bunlar/Blog/?BlogNo=386856    Canınız sıkılıyorsa okuyunuz. Oylesine havalar bunlar...

http://blog.milliyet.com.tr/ders-calismaya-dair-kucuk-oneriler/Blog/?BlogNo=74840

http://blog.milliyet.com.tr/tembelim-anne/Blog/?BlogNo=348080

Ders Çalışmaya Dair  Küçük Öneriler ve Tembelim Anne isimli, yukarıda linklerini verdiğim bloglarımı okumanızı tavsiye ederim.

 

 
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

1971 doğumluyum. İlk ve orta öğretimim Adapazarı Ankara Niğde ve Konyada tamamladım. Hacettepe Ün..