Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '07

 
Kategori
Eğitim
 

TOEFL ( Test of English as a Foreign Language ) Sınavı nedir?

TOEFL ( Test of English as a Foreign Language ) Sınavı nedir?
 

Sayın Sevim Özkan'ın TOEFL testinde çıkmış olan essay (Kompozisyon) konuları I - http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=34789 yazım için yazdığı yorumdan sonra kendisine söz verdiğim gibi TOEFL ( Test of English as a Foreign Language ) Sınavı nedir? başlıklı bu yazıyı hazırladım.

TOEFL – Test of English as a Foreign Language sınavı, ana dili İngilizce olmayan kişilerin İngilizce’yi yazıldığı gibi, konuşulduğu gibi veya üniversitelerde kullanıldığı gibi kullanma ve anlama becerilerini ölçen bir sınavdır.

Lisans veya yüksek lisans programlarına başvuran öğrenciler, devlet sektöründe çalışanlar, veya İngilizce bilgisinin gerekli olduğu diğer sektörler ve eğitimlerde bulunanlar TOEFL sınavına girmektedir. Genellikle Lise 2 çağından büyük kişiler için zorluk derecesi daha uygun olan bir testtir. 90 ülkede ve 5000’den fazla üniversitede TOEFL sınav skorunuz geçerlidir.

TOEFL sınavı sadece ETS merkezi tarafından belirtilen yerlerde gerçekleştirilir.

TOEFL sınavı daha önceki tarihlerde “iBT (Internet Based Testing)”, CBT(Computer Based Testing)” ve “PBT(Paper Based Testing)” olmak üzere üç farklı formatta gerçekleştirilmekteydi. Öğrencilerin sınava gireceği ülke ve şehre göre bu sınav formatları değişmekteydi.

TOEFL sınavı şimdilerde genellikle iBT (Internet Based Testing) formatında uygulanıyor. iBT (Internet Based Testing) formatının gerçekleştirilemediği şehirlerde ise PBT(Paper Based Testing) formatı devam ettiriliyor. Bulunduğunuz bölgeye en yakın sınav merkezini ve sınav formatını veya sınav ücretini lütfen www.toefl.org resmi sitesinden kontrol ediniz. CBT formatında TOEFL sınavına girmiş öğrencilerin sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 2 yıl geçerlidir. TOEFL CBT skorunuzu geçerli olduğu 2 yıl içerisinde ilgilendiğiniz okullara gönderebilirsiniz.


TOEFL sınavına kayıt olmak isteyenler:
1. İnternet üzerinden online kayıtta kredi kartı bilgisi ile birlikte kayıt olabilirler veya
2. TOEFL kayıt formunu doldurup faks veya posta ile başvurabilirler veya
3. Telefon ile başvurabilirler

Sorularınız için bana yazabilirsiniz: isiltabag@okulariyoruz.biz

Saygılarımla,

Işıl Tabağ

Director

Resim ve İçerik Kaynak: www.okulariyoruz.biz

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..