Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '07

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

TOEIC sınavı

TOEIC sınavı
 

Son zamanlarda dil öğretmeni olarak sık karşılaştığımız sorulardan bazıları da TOEIC sınavının ne olduğu, nasıl bir sınav olduğu, kimler tarafından alındığı, nerelerde kabul gördüğü ve kapsamı ile ilgili sorulardır. Bu bağlamda sizlerle TOEIC sınavıyla ilgili bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.

Dünyada her yıl 4.5 milyondan fazla insan TOEIC sınavı almaktadır. TOEIC sınavı Dünya çapında 5235’den fazla uluslararası şirkette sertifika aracı olarak kullanılmaktadır.

2000’den fazla şirket ve Avrupa’da büyük uluslararası gruplarda kullanılan TOEIC test (TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION) İngilizce’yi yabancı dil olarak konuşanların dinleme, okuma ve gramer (dilbilgisi) yeterliğini ölçer. Ölçümler uluslararası iş İngilizcesi bazında orta ve yüksek seviyede yapılmaktadır.

TOEIC sınavı nedir?

TOEIC (The Test of English for International Communication) uluslararası platformda çalışanların İngilizce okuma, dinleme ve dilbilgisi (gramer) yeterliğini ölçen ve sertifikalandıran bir testtir.

Bu testi kimler neden alır?

Bu testi anadili İngilizce olmayan kişiler iş başvurularında İngilizce’yi kullanmadaki yeterliklerini göstermek amacıyla alır.

Bu test nerede alınır?

Bu test dünyanın çeşitli yerlerinde şirketlerde ve dil okullarında verilir.

Bu testi kimler kabul eder?

Bu test dünyanın çeşitli yerlerindeki birçok kurum, İngilizce dil programları ve devlet dairelerinde yaygın olarak kabul edilmektedir.

Kurumlar TOEIC sınavını İngilizce eğitim programlarındaki gelişimi belgelemek, çalışanları işe almak, terfi ettirmek ve kurumlar arası yerleştirmede standart ölçüm olarak kullanırlar.

İngilizce programları, bu sınavı öğrencilerini uygun öğrenim seviyelerine göre yerleştirmek, öğrencinin gelişimini ve programın etkinliğini ölçmek amacıyla kullanırlar.

Devlet daireleri, TOEIC sınavını İngilizce eğitimindeki gelişimi belgelemek, işe almak, terfi ettirmek ve sözleşmeli çalışanları seçmek için kullanırlar.

Test Formatı nasıldır?

TOEIC sınavı İngilizce dil yeterliğini değerlendirmek için kalem kağıt, yazılı materyal, resim ve audio-kaset kullanılan çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

1- TOEIC sınavının süresi iki buçuk saattir.

2- Sınav 200 soru içerir.

3-Tüm sorular çoktan seçmelidir.

4-Sınavda iki bölüm vardır. Dinleme ve okuma. Ancak testin amacı dört dil becerisini (okuma, yazma, dinleme ve konuşma )ölçmek ve değerlendirmektir.

5- Testte 100 adet dinlediğini anlama ve 100 adet okuduğunu anlama sorusu vardır.

TOEIC sınavını profesyonel kredibilitenizi yükseltmek, İngilizce yeterliğinizi ölçmek ve izlemek, dil öğreniminizde hedefler belirlemek gibi amaçlar için kullanabilirsiniz.

Kolaylıklar ve esenlikler dilerim…

Yararlanılan siteler;

http://www.eu.toeic.eu/toeic-sites/toeic-europe/about-the-toeic/what-is-the-toeicR/

http://www.longman.com/exams/toefl-toeic/examsguide-toeic.html

 
Toplam blog
: 12
: 3728
Kayıt tarihi
: 19.03.07
 
 

1966 Ankara doğumluyum. Ortaokul ve Liseyi TED Kayseri Koleji'nde tamamladım. Gazi İngilizce Öğretme..