Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Tokat Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin sorularına cevaplarımız

Tokat Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin sorularına cevaplarımız
 

eml


2.Nisan.2014 tarihinde  50. Kütüphane  Haftası Kutlama etkinlikleri çerçevesinde  Tokat Endüstri Meslek Lisesi’nde  “Hayat Boyu Üniversiteler ve Kişisel Gelişim” konulu bir konuşma yapmıştım.

Konuşma sonrası soruları cevaplamıştık ve burada da ayrıca cevaplayarak herkes faydalansın istedim.

SORU- Dergi ye yazmanızın  amacı nedir?

CEVAP- Bir  yazar yazdıklarının okunmasını istemez mi? Dergi ve gazetelerde  okunmanın  ve   düşüncelerimizi paylaşmanın  bir yolu değil mi? Okuyanlar faydalanıyor  ve bizlere de teşekkür ediyorlar.

SORU- Kulağınız duymadığı halde Üniversitede hocanız ders anlatırken dersi nasıl anladınız? Bu sorunu nasıl aştınız ?

CEVAP-İyi not tutan arkadaşlarımın notu ve tahtaya yazılan konuları  iyi okuyunca ve ders kitaplarından yeterince faydalanınca    duymamaın fazla da bir önemi kalmıyor. İnsan duyamadığı zaman çok okuyarak bunu telefi edebiliyor. Bugün açık öğretim lise ve Üniversite  okuyanlarda hoca yüzü görmeden sadece okuyarak okullarını tamamlayabiliyorlar.

SORU- Hayatınız boyunca hangi zorlukların üstesinden geldiniz?

CEVAP- Duyamamamın verdiği her zorluğu yenmeyi başardık. Bunun için alaylara , dalga geçmelere ve   suçlanmalara  da göğüs gerdik.İtiraf edeyim ki, duymamak değil de  insnaların bizi anlamaması  ve   işi dalgaya alaya vermesi daha zor.

SORU- Kötü huylu insnalardan nazıl korunuruz?

CEVAP- onlardan uzak durarak ve seviyeli ve mesafeli  ilişkilerimizle kötü huylu insanların   zararlarından korunmak mümkün olur her zaman.

SORU- İnsanların hatalarını söyledğimde  kırılıyorlar. Bende kırmak istemiyorum.Bundan dolayı da  sorunlarımı içime atıyorum. Bunu nasıl aşabilirim.(Bilal Oğuz Üniversite öğrencisi)

CEVAP –İnsanlara hatalarını söylediğimiz zaman  bizlere de kırılırlar. Bunun yolu da insanlara hatalarını  tatlı dille anlatmak ve ısrarda etmemek . Anlarsa kendi faydalarına. İnsan gerçekten de hatalarını görmek istemez. Hatalarını söylediğimiz zaman bize kırılan insan da bizim dostumuz olamaz. Bize hata gelen karşımızdakine hata gelmeyebilir. Bunun yolu da onlarla seviyeli  ve mesafeli olmaktır. Bunu   yapabilen  insan da rahat eder.

Teşekkür ederim herkese. Bizi davet eden osman Özden ve İbrahim Asarkaya hocalara   ve buraya gelen Üniversite öğrencilerine.

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..