Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İşletme 3 sınıf öğrencileri arasında

TURAN YALÇIN GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FALÜLTESİ İŞLETME 3 ÖĞRENCİLERİNİN KONUĞUYDU,

“Hizmetkar Lider Recep Yazıcıoğlu” kitabının Yazarı Turan Yalçın, davet edildiği okullara giderek hem engellere rağmen başarılı olmasının sırlarını anlatmakta hem de Recep Yazıcıoğlu’nun gelişim, iletişim ve halkla bütünleşme sırlarını anlatarak gençlere Recep Yazıcıoğlu gibi yönetici olmaları durumunda kendilerini halkın seveceğini vurgulayan konuşmalar yapmakta.

Yalçın, Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe –Finansman ana bilim dalı Başkanı Prof. Fatih Coşkun Ertaş’ın daveti üzerine Geçtiğimiz Pazartesi günü kampüse giderek derse konuk olarak gençlerle hayatta başarılı olmanın sırlarını paylaştı.

Yalçın, konuşmasında, insanın inanması ile her şeyin olacağını başarının yakalanabileceğini belirtirken, sadece “ inandım” demek ve harekete geçmeden beklemekle de başarının elde edilemeyeceğini, her işin başının hemen harekete geçmek ve öğrendiklerini hemen uygulamakla insanın başarılı olacağını vurguladı.

Aynı okuldan mezun olmasına hatta yüksek not almasına rağmen kendinden daha az not alanların başarılı olmasına , başarısız olanların şaşmaması gerektiğini belirten Yalçın, okuduklarını ne kadar çok uygularsanız başarınızın da o nispette artacağına vurgu yaptı. Kendi okul arkadaşlarından Genel Müdür olanlarında ilköğretim okulunda öğretmen olanlarında olduğunu vurgularken birinin aktif, okuduğunu uygulayan, ötekinin ise hayatla dalga geçen insan olmasından gelişemediğini gözlemlediğini de belirtti.

Tokat’ta Üniversite öğrencilerinin gelişmesi için çok güzel ortamın olduğunu ama öğrencilerin Tokat’ta gelişeceklerine inanmadıkları ve ön yargılı olduklarından Tokat’taki ortamdan faydalanamadıklarını da belirten Yalçın, buna rağmen Tokat’ı seven ve bu ortamdan tüm olumsuzluklara rağmen faydalanan insanların, güzel dostluklar kurmaktan kaçınmayan ve güzel dost ortamlarından faydalanan insanların her zaman kazançlı ve mutlu çıkacaklarına vurgu yaptı.

Yalçın, Fatih Hoca ile tanıştıkları andan itibaren dost olduklarını ve her fırsatta birbirlerini ziyaret ederek bilgi birikimlerinden faydalandıklarını belirtirken dostlukta Eistein ‘in “ Aynı dili kullananların değil, aynı duyguları paylaşanların arkadaş ve dost olacakları” veciz sözünü anlatırken öğrencilerde dikkatle dinlediler.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Yazar Turan Yalçın, onlara güzel soru soranlara başarı sırlarının anlattığı fotokopilerden Beyin Gücü dergilerinden, Süper beyin Dergilerinden de armağan ederek, kendisinin bu dergileri okuyarak, uygulayarak başarılı olduğunu belirtirken, okumanın önemini belirtti.

Prof. Ertaş, ise tanıştıkları zamandan bu yana Yalçın ile sık sık görüştüklerini ve ondan her zaman pozitif enerji aldığını belirtirken, kendisinin çalışan ve çevresine pozitif enerji verenler ile güzel dostluk münasebetleri kurduğuna vurgu yaptı.

Yaklaşık bir saat süren konferans ve sohbetten sonra öğrencilere teşekkür eden Yalçın, her zaman gelişmek isteyen ve kendisi ile tanışmak isteyen herkese kapısının açık olduğunu da belirtti.

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..