Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '12

 
Kategori
Edebiyat
 

Tokat Kumbet Altında Dergisi 47. sayıya ulaştı

Anadolu’da yayınlanan ve bizlere de okumamız için bir şekilde ulaştırılan bu dergileri okumak ve onları tanıtan yazılar yazmak, bu dergiye dergiyi çıkarmak için emek verenler ile yazıları ile katkıda bulunan yazar ve şairleri tebrik etmek ve daha iyiye gitmelerine destek olmak bana büyük zevk veriyor.

Tokat’ta yayınlanan  Kümbet Altında  Dergisi de Ocak-Mart 2012 sayısı ile 47. Sayıya ulaştı. 2012 de 3 aylık yayınlamaya devam edecek olan dergi  2013 yılında 2 ayda bir yayınlanma niyetini de baş yazıda anlatıyor.

Bu sayıda, 46. Sayıyı tanıtım yazımızda önerdiğimiz  yazarların yazılarının altına e-mail adreslerinin olması önerimizin uygulandığını görmek bizi memnun etti.

İrfan Yıldız’ın Başyazısından sonra Osman Baş katılmış olduğu Çanakkale Şiir Akşamlarındaki izlenimlerini anlatmakta 3 sayfa boyunca bizlere.

Gaziosmanpaşa üniversitesi Emekli Edebiyat Öğretmeni İsmail Polatçı  “Atatürk ve Tarih” yazısında 3 sayfa boyunca Atatürk’ün tarihe verdiği önemi anlatmış.

Ünlü Edebiyatçı  Nail Tan ise katıldığı  2.Zile Sempozyumunu “ Tarihi ve Kültürü ile 2. Zile Sempozyumu Üzerine” yazısında 3 sayfa boyunca sempozyum katılımcılarının  listesi ile beraber anlatmış.

Usta Yazar Yavuz Bülent Bakiler “ Neden Aklımızı Kullanmıyoruz=” yazısı ile aklımızı kullanma yollarını anlatmakta.

Türkçe Sevdalıları Derneği Başkanı  Eğitimci Şair Yazar Uğur Kılıç “Türkçe’ nin Yunus’u ve Yunus Emre Enstitüsü “ konulu yazısında Yunus Emre’nin

“Ete kemiğe büründüm

Yunus diye göründüm”

Mısralarını yorumlamakta.

Hayrettin İvgin ise Uluslar arası Aşure Etkinlikleri üzerine bir yazı kaleme almış.

Mahir Adıbeş bize “Memleket (ah) Memleket”  başlıklı yazısı ile seslenmekte.

Dr. Hüseyin Yeniçeri “Okuma Üzerine Düşünceler” yazısının 2.bölümü ile karşımıza çıkıyor.

Kurtuluş Altunbaş’ın “ Aile ve Eğitim”  yazısında ailede eğitimin önemine  vurgu yapmakta.

2011 Orhan Şaik Gökyay Şiir Ödülü kazananların listesini Nail Tan’ın kaleminden okuyoruz.

Nahçıvan’dan Haneli Kerimli’nin Yeni Kitabı. “Söz elince Galası” Kitabını İsa Kayacan’ın kaleminden okuyoruz.

Cengiz Dağcı hakkında İsa Kocakaplan ile  Mehmet Nuri Yardım’ın yaptığı mülakatı okuyoruz. “Cengiz Dağcı Kırım’ın canlı hafızasıdır” diyor. 4 Sayfalık röportaj bir Cengiz Dağcı araştırmacısı olan Kocakaplan’ ın bilgi birikimini gözler önüne sermekte.

Gönül Erenleri Alp Gazi Hazretleri Cemal Gazi’yi ise Duran Timur’un kaleminden okuyoruz.

Yard.Doç. Özlem FEDAİ İse “Zileli iki Şair olan Cahit Külebi ve Mehmet Yardımcı’nın Şiirlerinde Doğa Sevgisi ve   Anadolu “ yazısında  şairlerden örnekler vermekte

“Çamlıbel’den Tokat’a doğru,

Tozlu yolların aktığı ırmak.

Ben seni unuttum;

Sen de beni unuttun mu, dön geri bak.”

Cahit Kulebi

Daha lise öğrencisi iken ezbere okuduğumuz bu şiiri okurken yeniden hüzünleniyoruz Cahit Kulebi’yi anarken.

Yazıda daha 12 yaşında  başladığı şiire ilk şiiri olan “Menekşe “ ile giriş yapan Kulebî’ye öğretmeninin ilerde güzel doğa şiirleri yazacağı konusunda  ümit vermiş.

MENEKŞE

Menekşe ilk çiçektir.

Baharı müjdeleyen.

Bahar gelince açar.

Kokulu mor menekşem.

Menekşe ilk çiçektir.

Ne güzel kokusu var.

Bahçelerin süsüdür.

Arı onda bal arar.

Cahit Kulebi

2011 Yılı Folklor Oscarları Sahiplerini Buldu. Haberinde Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan’ın da ödül alırken  bir fotoğrafına yer verilmiş.

Ünlü Yazar Bestami Yazgan  “Fatiha Çiçekleri” yazısında  bir anısını anlatıyor.

Geçen sayıda yayınlanan Mustafa Soylutürk’ün Tahsildar” öyküsünün 2. Bölümüne yer verilmiş.

Osman Şahin’in  “Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur” yazısının ilk bölümü yayınlanmış.

Yusuf Dursun’un “ Biz Dünya Çocukları” yazısı  yayınlanmakta.

“Türkçe’ye Tuzak” Osman Eranalp imzası ile yayınlanan bir yazı.

Türkçe sevdalıları sayfasından sonra Tokat  Kültür Derneği’nin 2011 yılı  çalışmaları 3 sayfada fotoğraflar ile anlatılmakta Medikal Park Tokat Hastanesi ile  Çanakkale Akademi Yurdu  reklam vererek dergiye destek olmuşlar.

Dergiye bu ay şiirleri ile destek olan şairler ve şiirleri ise şunlar: Yurdunu Kaybeden Adam (İmdat Avşar) Gönül Menzilinde (Rıfat Araz) Anam ( Mustafa Erol) Zaman Okyanusu (Bekir Sıtkı Erdoğan) Sağım Solum Sobe ( Ünal Kar) Böyle Yazılmış Kaderin( Mustafa Berçin) Aşk (Zehra Serra Baş) Yüreğine Dokunmak İstiyorum(Bahri Yıldırım) Adın Çıkar Haykırışlardan( Nilay Savaş)  Elife Sözüm vardı( Ali Akbaş)  Türlü Türlüdür( Dursun Duman)  Ne Dersin (Güler Turan)   Selamlar Yolladım Azerbaycan’a ( Sabiha Serin) İnsan ( Mehmet Şükrü Baş) Mihrican (Makber)(Sevim Yakıcı) Menzilin Değilim( Cemal Safi)  Bir Yar Karşımda (Arif Güner)   Tokat’a Doğru (Cahit Kulebi)  Gözlerime Bakmayın  ( Sergül Vural) Kulebi Yolunda (Elçin İskenderzade) Mühürsün Gözlerimde İzmir ( Aynur Açıkgöz) Artık Yokum(Ahmet Öztek) Yetiş (Hasan Öğmen) Yaz Gülü(Halit Kaçar)  Şiir Deryadır (Turan Yalçın) Dünya Bir nesih Yazı( Kürşat Aramak ) Geç Anladım (Halis Aktaş) Yeşil Gözlerinde( Celal OGAN)  o (Emine Dağ)

Bu sayıyı da inceledikten sonra deriz ki, yazılarda olduğu gibi şiirlerin  şairlerinin  adının yanına  mail adresleri olsa şiirleri okuyanlar şairlere bir mail atarak  eleştiri ve takdirlerini yazarak şair ve yazarları motive ederler belki.

47. sayıda yazıları yer alan yazar ve şairleri tebrik ediyorum. Kumbet yazı ailesinin 48. Sayısını da daha doyurucu olarak Nisan.2012 başında bizlere sunacağına inanıyorum.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..