Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '07

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Tokat'ta aklım kaldı

Tokat'ta aklım kaldı
 

Şirin Güzel bir anadolu şehri Tokat. Ve anadolu gibi bir çok tarihi özellikleri ve kalıntıları bağrına basıp bir armoni oluşturan ve bunu Yüce kalesi ile bakın ben burdayım deyip koruyan bir şehir. Orda bulunmamızın sebebi her ne kadar 16. Eğitim Bilimleri Kongresi olsada bunla ilgili teşekkür ve anıları bir başka yazıma bırakıyorum.

Neler var orda ve neden aklım orda kaldı bunu sizlerle paylaşmak istedim. İlk sebebi Ballıca mağarası ve onun dünyanın sekizinci harikası olmasına sebep olan oluşumlarını bizlere bağrına girenlere sunması. Kesinlikle ayrı bir zaman ayrılması ve sindirilmesi gereken bir doğa harikası. Diğeri anadolunun bu şehrinin yaylalar ve yüksek dağlarla çevrili olması. Ve bu dağların özellikle aklımı orda bırakan mercimek tepesinde yapılabilir bir yamaç paraşütü. Bu arada Rahmetli Eski valilerimizden Recep Yazıcıoğlunu'da anmadan geçemeyeceğim bir Erzincanlı olarak. Tokat Niksar arasında o güzel yüksek tepeden kendinizi rüzgarın kucağına bırakabileceğiniz bir başka güzellik daha. Gözlerin meyve bahçeleri ile lezzetten lezzete koşmasını sağlayan bir il Tokat.

Bir diğer sebep halen daha aklımı orda bırakan dostlar ve yeni dostlukların hatıraları ve paylaşımları. Grup halinde de olsa oturulacak ve tarihinde grup halinde sizlerle oturduğu bir mekanların çokluğu şaşırttı beni. Güzel insanlarla yapılan o hoş sohbetlere ayrı tadlar katan kalesi, camileri, aşevi binası, müzesi ve diğer kucak kucağa oluşmuş yapılar. Bir dost gibi sarılmışlar birbirlerine tarihten gelen hatıralar ve biz burdayız bizi sizler de koruyun her ne kadar Tokat kalemiz bizi korusa da.

Bu akıl orda kaldı, ve dostların yeni insanların hatıraları ile tekrar tekrar gezilecek güzel doğasını, yamaç paraşütünü ve mağarasını gezmek için bir virgül kondu Tokat'a, fikoca.

 
Toplam blog
: 31
: 853
Kayıt tarihi
: 29.04.07
 
 

Ülkesinin gençlerine eğitim vermeyi bir fırsat bilip bu yolda üniversitede çalışmalarıma devam eden ..