Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '18

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tokatlı Kanyonu Üzerindeki İncekaya Kristal Cam Seyir Terası - Safranbolu

Tokatlı Kanyonu Üzerindeki İncekaya Kristal Cam Seyir Terası - Safranbolu
 

İncekaya Kristal Cam Seyir Terası-Safranbolu


Tarihi evleri ile adını duyuran, UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne giren Safranbolu’nun Tokatlı Kanyonu üzerinde, benzerlerinin Arizona ve Gürcistan’da olduğu adrenalini, korkuyu ve zevki bir arada yaşayabilecekleri bir Kristal Cam Seyir Terası var. Safranbolu’nun muhteşem doğası eşliğinde farklı bir tecrübe yaşatacak olan bu terasın manzarası da görülmeye değer güzelliktedir.

Türkiye’de yapılan ilk cam teras uygulaması UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu İlçesinde Tokatlı Kanyonu üzerinde yer almaktadır.  ABD’nin Arizona eyaletindeki bir terastan esinlenerek Safranbolu turizmine katkı sağlamak amacıyla Tokatlı Kanyonu üzerinde tamda uçurumun üzerinde yerden 80 metre yükseğe kurulmuştur. Kristal cam seyir terası’nın tabanı ise 3 santimetre kalınlığında 3 parça camdan oluşmaktadır. Tabanı camdan olduğu için sakın korkmayın. Zira kırılmaz camdanmış. 

 

Tokatlı Kanyonu Kristal Cam Seyir Terası

 

Yükseklik korkusu olanlar için bir nevi cesaret testi olan Kristal balkon üzerinde en uca kadar gidip harika kanyon fotoğrafları çekebilirsiniz. Genişliği 11 metre olan platform üzerinde yürüdüğünüzde sallanıyor.  Ama merak etmeyin.  Sizi rahatlatmak için söylemiyorum.  Kristal Cam Seyir Terası 75 ton ağırlığındaki yükü taşıma kapasitesine sahipmiş. Hatta roketatar mermisiyle dahi kırılmayan cam seyir terası, 400 kişiyi taşıma kapasitesine sahip olup, 100 metrekareden oluşan kristal cam seyir terasında bir seferde 30 kişi Tokatlı Kanyonu manzarasını seyredebilmektedir. Ziyaretçiler adrenalini yaşamak için Kristal Cam Teras’ın üzerine çıktığında korkuyla zevk birbirine karışıyor.

Bir uçurum balkonu gibi boşluğa uzanan Kristal Cam Teras 07:00 ile 22:00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olup ışıklandırma sistemi ile akşamları eşsiz bir manzara ziyafeti sunmaktadır. Görselliği ve adrenalini daha da üst seviyelere çıkarmak için Kristal Cam Teras sahasına yapay şelale, dev salıncak, zip-line projeleri bulunmaktadır. Kristal Tres işletmeci arkadaşa gözlemlerimi iletecek olursam Kristal Cam Teras’ın taban camları çizilmiş. Dolayısıyla teras’tan aşağıya bakıldığında buğulu bir görüntü göze çarpıyor. Kristal Cam Teras sahasına planlanan projelerin tamamı tamamlandığında Kristal Cam Teras’ın taban camlarını değiştirmelerini ve cam değişiminden sonra ziyaretçilerin ayakkabısız ve galoş vs. biçimde Kristal Cam Teras üzerine alınmaları tavsiyemdir.

Ve Kristal Cam Teras ziyaretiniz sona erdi. Adrenalini heyecan ve korkuyu birlikte yaşadınız. Panik yapmayın bu korkunun üzerine soğuk bir su içebileceğiniz, hatta sıcak içecekler ile aperatif bir şeyler atıştırabileceğiniz, yorgunluğunu atmak için büyükçe bir kafeterya bulunmaktadır. Kış aylarında da ziyarete açık olan Kristal Cam Teras'ın manzarası her mevsim ayrı bir güzellikte.  Bu arada Kristal Cam seyir Terası giriş ücreti 4,50 TL.  

https://gezikent.com/incekaya-kristal-cam-seyir-teras%C4%B1-safranbolu

 

Instagram takip için: gezikentt

Youtube takip için: gezikent

 
Toplam blog
: 8
: 568
Kayıt tarihi
: 17.09.18
 
 

İşine çok severek tutkuyla başlayan bugün o tutkuyla denecek kadar olmasa da işin yaşamın bir par..