Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Toki taksit ertelemeleri doğru mu?

Toki taksit ertelemeleri doğru mu?
 

Toki taksitleri ertelediğini ilan etti. Sosyal konutlar diye de ilan etti. Soruyorum bir memurun koşullarının yetebildiği konut sosyal konutmu dur değilmidir? Eğer sosyal konut değilse ki değil lüks konut hiç değil. Ama ne hikmetse bu konutların taksit ertelemeleri olmamış. Sadece en düşük fiyattan satılan konutlara uygulanmış.

Sosyal konut denilen konutlar da aylık 750 tl gelire sahip kişilere veriliyor. eğer geliriniz 800 ytl ise alamazsınız. Peki aylık 1000 ytl geliri olan bir kişi normal bir konuta girebiliyor. Zaten muhtemelen kira ödüyordur. Bu durumda taksitleri öderken bayağı bir zorlanması muhtemel. Aylık taksitler 600 ytl den başlıyor. kişinin eline kalan 400 ytl. Bu parayla kira ödenecek, çocuk masrafları, beslenme, giyim, yakacak vs vs. Tüm bunlar 400 ytl ile olacak. toki bu insanların aldığı konutları lüks sayıyor galiba.

Umarım bu durumu düzeltir toki bu ay. Yoksa bu konularda mağdur olanları düşünmezmi bilemem. Zaten taksitler bir kaç ay ertelenecek ve bunun bedelinide zamlarla ödüyor ev sahipleri.

Yanlış anlaşılan bir konuyu düzeltmek tokin in görevidir de. Yada açıklama yaparken daha net ve detaylı yapmalı. toki ye ulaşım da genelde internet sitesinde oluyor. Bu konuda iletişim kanallarını güçlendirmelidir. Yeterince aydınlatıcı değil, gelişmeler hakkında.

Toki sosyal konut üreten bir kurum bu nedenle bu onular planlarken bu yönünü unutmadan ve ülkemizdeki ücretlilerin gelir seviyesini göz önüne almalıdır.

Diğer bir konu ise konut edindirme yardımlarının, tasfiyesini toki projeleri kapsamında çözebilir. Burada birikmiş paralar peşinat sayılarak bu iş halediebilir. hem paralar çar-çur edilmemiş olur hemde hak kayıpları en aza iner. Bu konuların dikkate alınacağını umuyorum.

 
Toplam blog
: 144
: 2687
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Ziraat mühendisi ve iktisatçıyım. yatırım danışmanlığı ve kişisel gelişim konularında  Simurg Con..