Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '08

 
Kategori
Tiyatro
 

Tolga Çevik

Tolga Çevik
 

Tolga Çevik ve Salih Kalyon birlikte, ‘ Komedi Dükkanı ‘ isimli programda TV8 de fırtına gibi estiler. Program o kadar güzeldi ki oturup tekrarlarını bile izliyorum.

Tolga Çevik yılların tiyatro oyuncusu olmasına rağmen Avrupa Yakası dizisinde, ' Sacit ' tiplemesiyle daha çok gündeme geldi. Bu da görsel basının gücünü ortaya koyuyor.

Komedi Dükkanı’ nda tiyatrocu kimliğini ön plana çıkarak, inanılmaz güzellikte bir performans sergiliyor. Doğrusu böyle güzel programları izlemeyi özlemiştim. Bana çok iyi geldi. Çevik’ de, Nejat Uygur performansı görüyorum.

Adam kesinlikle antidepresan. İzlemediyseniz mutlaka izleyin derim.

Program TV8 den TRT ye taşındı. Çevik TRT de programı artık tek başına yürütüyor.

İlk program konuğu Zerrin Özer’ di. Harika sesi, yorumları ve tiyatral performansıyla Özer görülmeye değerdi.

Komedi Dükkanı’ nın Tolga Çevik dışında da antidepresanları var. Programda bir yönetmen var ki başlı başına bir olay zaten. Oyun ve oyuncudan sonra seyirciye bile hükmediyor.

' Arkadaşım! ', ‘ Seyirci gülme! ‘, ' Ben montajla koyarım ' sözleri, en sık kullandığı sözler. Program boyunca hafif çatlak bir karaktere bürünüyor. Çevik’ den yapmasını istediği şeyler tek kelimeyle facia. Şaka gibi bir adam. Program dışında da aynı kimlikte ortalarda dolaşıyorsa etrafındakiler kesin gülme krizine giriyorlardır.

Programın bir de piyanisti var. Özer Atik. Piyano çalmasının dışında sahneye ön taraftan girmesiyle ünlü. Ve kendi bestelerinden oluşan harika şarkıları gitar çalarak söylüyor. Zaman zaman yönetmenin istekleri doğrultusunda oyuncu kimliğine bürünüyor.

Bu yazımı Tolga Çevik’ le birebir röportaj yaparak yayınlamak istemiştim ama İzmir’ de olmam nedeniyle bir türlü bunu gerçekleştiremedik. (hiç gerçekleştiremeyeceğimiz anlamına gelmesin)

Programın bir özelliği daha var. Yönetmen seyircinin oyuna katılımını sağlamak için onları sahneye alıp ciddi ciddi sahnede tiyatro yaptırıyor. Çok ilginç bir şey dikkatimi çekti. Bu seyirci denen kitleden bazıları sahneye öyle bir konsantre oluyorlar ki sahneyi ele geçiriyorlar adeta.

Bazıları da var ki benim gibi gülmekten başka bir şey yapamıyor.

Zaman zaman sahnede dekorlar değişiyor. Kostümler eminim yönetmenin fikridir. İlginç kostümler, ilginç konular, bol kahkaha

Gülmeye ihtiyacınız olan bir Cuma akşamında mutlaka TRT de bu programı izleyin.

Hep arabeskle bu hayat geçmez. Hiç de gerek yok .

İyi seyirler.

www.tolgacevik.com

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..