Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '13

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Toltekler Dört Rüzgar-Dört Yön ve Kadınlar

Toltekler Dört Rüzgar-Dört Yön ve Kadınlar
 

Toltekler Dört Rüzgar-Dört Yön ve Kadınlar


Tolteklere göre; dört rüzgar vardır, dört yön gibi.
İlk rüzgar meltemdir; sabah. Umut ve parlaklık taşır, günün müjdecisidir. Gelir, gider ve her yere girer. Kimi zaman yumuşak ve anlaşılmazdır, kimi zamansa dırdırcı ve sıkıcı.
İkincisi gün ortası rüzgarıdır. Tüm gücüyle ama tam bir körlük içinde eser. Kapıları zorlar, duvarları devirir. Büyücünün yeğin rüzgarla aşık atması için güçlü olması gerekir.
Üçüncüsü öğleden sonrasının soğuk rüzgarıdır. Hüzünlü ve yorucudur. Bir an olsun erince kavuşmaya izin vermez. İligine dek üşütür, ağlatır. Naguala göre, bu göründüğünden de derin bir şeydir ve peşinde koşmak zahmete değmekten de öte bir şeydir.
Sonuncusu sıcak rüzgardır. Her şeyi korur, ısıtır ve kaplar. Büyücüler için bu, gece rüzgarıdır. Bu dört rüzgar aynı zamanda dört yönle de bağdaştırılabilir. Meltem doğudur. Soğuk rüzgar da batı. Sıcak rüzgar güneydir. Yeğin rüzgarsa kuzey.
Dört rüzgarın kişilikleri de vardır. 
Meltem neşeli, kaygan ve kaypaktır.
Soğuk rüzgar kafadar, melankolik ve daima düşüncelidir. 
Sıcak rüzgar mutlu, terk edilmiş, ama canlıdır. 
Yeğin rüzgar ise buyurgan ve sabırsızdır.
Nagual, dört rüzgarın da kadın olduğunu söyler. Kadın savaşçıların rüzgarların peşinde koşma nedenleri ona göre budur. Rüzgarlar ve kadınlar benzeşirler. Kadınlar kendi özgün rüzgarlarına sıkıca sarılınca daha hızlı öğrenirler.Bir kadın kendine özgü rüzgarın hangisi olduğunu öğrenmek için, iç sesini kısmalı kendiyle konuşmayı bırakmalı ve rüzgarının gelip onu öylece almasına izin vermelidir.

Carlos Castaneda

Burcu Barış Künar

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..