Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '17

 
Kategori
Kültürler
 

Toltekler ve İki Zihin

Toltekler ve İki Zihin
 

Toltekler ve İki Zihin


Toltek görücüleri insan zihninin yabancı donanım dedikleri farklı bir varlık türü tarafından ele geçirilmiş olduğunu görmüştür.Bunun nedeni ise, görücülere ışıltı telcikleri olarak görünen insan varlığının enerjisini sömürmektir, onlara göre bu varlıklar insanın enerjisiyle beslenir. Bu enerji korku, öfke, kaygı gibi durumlarda yükselir, bu nedenle yabancı donanım, zihni sürekli kuşku, kaygı, öfke ile doldurarak, insanın, beslendikleri azalan enerjisini yüksetlmeye çalışırlar. Juan Matus bunu bizlerin beslenmek için tavuk çiftlikleri yapmamıza benzetir. 
 
Toltekler, zihindeki sesin bizlere ait olmadığını vurgular ve çalışmalarının önemli bölümünü bu sesi susturmak kapsar. Zihindeki ses susturulduğunda, yabancı donanım barınamamaya başlar ve uzaklaşır. Böylece gerçek, kendi zihninize hakim olabilirsiniz ve aynı zamanda insanoğlunda sadece yaşamasına yetecek kadar erk bırakan, bu varlıklar gittikten sonra, erk kaybı yaşanmamaya başlar. Yani sadece yaşamaya yetecek kadar erk değil, fazlasına sahip oluruz. 
 
Bu çok geniş kapsamlı bir konudur, burada basitçe anlattım. Pek çok insan için kabul edilemez gelen bir yaklaşım olduğunun farkındayım, belki bir gün yabancı donanımla mücadele etmeye başlarsanız ya da kalabalık bir bir kentte yoldan geçen insanları izlerken yabancı donanımı algılarsanız, ütopik olmadığını ve belki yaşamın enerji gerçeğinin bu olduğunu fark edersiniz.
 
Yabancı donanım, ikinci zihinle baş etmenin pek çok yolu var. Öğretilerin tümünün odak noktasının da zihindeki sesi susturmak olduğunu bilirsiniz. Toltekler bu sesi susturmanın tekniklerini anlatırlar. Çalışmalarında çok önemli yer kapsar çünkü zihindeki sesi susturmak "sessiz bilgiye" giden yolu açar. 
 
Toltek teknikleri yanısıra kişisel olarak kendi bulduğum kimi yöntemleri uygularım ben de ayrıca, bunlardan en basiti zihine doluşan kaygı, korku, öfke,üzüntü oluşturan düşüncelerin üzerine gitmektir, kontrol edemediğiniz, sürekli zihninizde dolaşan düşünceleri, kendi kontrolünüz altına alın ve abartın, abarttıkça abartın. Yabancı donanım bir diyorsa siz bin deyin, karikatürize edin, büyütün, hikayeler yazı. Düşüncelerin kontrolü sizin elinize geçtiğinde, zihninize dolan o ilk düşüncelerin silinip gittiğini göreceksiniz. Böylece en azından bir süre (onlar başka öfke, korku vs düşüncelerle zihninizi doldurana kadar) kendi zihninize sahip olur, erk kaybetmemiş olur ve sessiz bilgiye açık olursunuz.
Barış Künar
 
 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..