Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ton balıklı meze

Ton balıklı meze
 

Yılbaşında evde parti verdik. Çoğunluk da gencecik oğlumun gencecik arkadaşlarıydı...

Eee, gençler olur, parti olur da kanepe olmaz mı! Kanepe deyince de çeşit çeşit olması gerekmez mi? Gerekir elbette! Eee, şöyle değişik bir şeyler yapsam derken, birden aklıma eskiden sıkça yaptığım ama nedense son zamanlarda unuttuğum ton balıklı meze geldi... İyi ki de geldi... Minicik ekmek dilimcikleri üzerinde de, kendi başına da geceye damgasını vurdu!

Durum böyle olunca, bende sizlerle paylaşayım istedim...

Efendim, malzemelerimiz : 1 küçük ton balığı
1 büyük yada 2 küçük patates
1 çorba kaşığı mayonez
yarımdan biraz az limon
4/5 kornişon turşu
tuz

Bu oranlama ile dilediğinizce çoğaltabilirsiniz mezenizi.


Patatesi haşlıyoruz.
Turşuları küçük küçük doğruyoruz.
Limon suyu ile tuzu bir bardakta karıştırıyoruz.
Haşlanmış patatesi çatal yardımı ile eziyoruz.
Yağını süzdüğümüz ton balığını, mayonezi ve tuzlu limon suyunu ekleyerek bir güzel karıştırıyoruz. Ardından doğranmış turşuları da ekleyip, yine karıştırıyoruz ve mezemiz hazır oluyor... Bu kadar basit!


Afiyet olsun efendim, sevgi, sağlık ve keyifle...


Gülgün Karaoğlu
Ocak,16/08

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..