Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

03 Ekim '12

 
Kategori
Doğal Tedaviler
Okunma Sayısı
7680
 

Töngel

Töngel
 

TÖNGEL


Sonbahar Meyvesidir Yöremizde yaygın olarak bulunur. Küçük kahverengi, susuz bir meyvedir, buruk bir tadı vardır, bilhassa olmuşları tercih edilir bu yüzden biraz bekletilip (hemen hemen çürütülüp) yenir.

Olgunlaştıktan sonra yenmesi gereken meyve, B vitaminleri ve çeşitli madeni maddeler içerir. İnce kalın bağırsağı güçlendirdiği biliniyor. Muşmula meyvesinin faydaları;


Töngel de B vitaminleri ve çeşitli madeni maddeler vardır. Bunlarla ince ve kalın bağırsağı kuvvetlendirir ve düzenli çalışmasını sağlar.
Halk hekimliğinde, dizanteri ve kolit gibi bağırsak hastalıklarında peklik verici ve düzenleyici olarak kullanılır.
İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteride çok fayda verir. Yarım litre suya 100 gram parçalanmış meyve konur, 15 dakika kadar kaynatılır,

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Günaydın, bilgilendirici paylaşımınıza teşekkürler.İstanbul'da pazarda satıcılar, genç bir bayan geçerken: "küçük hanım döngel", yaşlı bayan geçerken: "hanımefendi muşmula " diye bağırıyorlardı.Özellikle dikkat ettim.Sağlıklı mutlu yaşam dileklerimle.NAHİDE ÇELEBİ

NAHİDE ÇELEBİ 
 04.10.2012 7:19
Cevap :
Nahide Hanım,yorumunuza çok teşekkür ederim saygılarımla...  05.10.2012 11:01
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 320
Toplam yorum
: 156
Toplam mesaj
: 9
Ort. okunma sayısı
: 1654
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster