Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Tony Kurz'un hikayesi yeniden yazıldı

Kuzey duvarı filminde tanıdım Tony Kurz'u. Onun acıklı ve insanın içine işleyen hikayesini. Tony Kurz'un acı hikayesi Antalya'da yeniden yazıldı. Acının, hüznün ve çaresizliğin yeni adı Ümit Rıza Türktaş oldu. Dalın ucunda hayata tutunmayı başardı.

Soğuk, yorgunluk, çaresizlik, unutulmuşluk, kızgınlık ve aklında bir sürü soruyla 7 saatlik bir geceyi dalın ucunda geçirdi Ümit. Yardım beklerken arkadaşının nerede olduğunu bilmeden, hayatını kaybetmiş olmasının muhtemel olduğu bu durumda kendisini motive edenin arkadaşını, dostunu yeniden görmek olduğu söylemiş Ümit. Askerliğinden aklında kalan hayat kurtaran yöntemlerle, komandoları kıskandıracak bir performansla 7 saat mücadelesini sürdürürken sivil savunma görevlileri ellerinde tuttukları fenerle ağacı bile aydınlatamamaktadır.

Ama tutulan bu ışık bile devletini seven, vergisini ödeyen, tüm vatandaşlık görevlerini tamamlayan sadık, sıradan bir vatandaşı bile umutlandırıyordu. Türkiye'nin en çok sel olan bölgesinde botu olmayan devlet sadece suların çekilmesi beklemiş ve Ümit'in hayatta kalması için ümit etmesi gerektiğini hatırlatacak şekilde dayan, geliyoruz demişti.

Helikopterle üstüne kadar gelip büyük bir fenerle ağacı aydınlatıp ölüp ölmediği kontrol ettikten sonra beklemeye devam etmişti görevliler. Halbuki Ümit helikopterden atılabilecek. Çok sayıda can yeleğinden birisini yakalayabileceğini ümit ediyordu. Ama Türkiye'de bu tür durumlarda insanların yaşayıp yaşamadıkları değil ölüp ölmedikleri araştırılır Ümit bunu göz ardı etmişti.

Her nasıl olduysa Ümit'in arkadaşları haberi almış Alanya'dan buldukları bir rafting botu ile gelmiş, botu getirdikleri gibi suya atlamış ve ağaçtan sivil savunma ekiplernin gözleri önünde arkadaşlarını kurtarmışlardı. Belki en kritik olayda burada gerçekleşmişti.

Acaba Ümit'i arkadaşları değilde sivil savunma memurları gelmiş olsaydı yanlarında şeker getirirler miydi. Gece boyunca enerjisini harcamış ve soğukta kalmış, bayılmak üzere olan bir vücudun şekere ihtiyacı olduğunu bilirler miydi?

 
Toplam blog
: 27
: 1255
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

1978'de Susurluk'ta doğdum. İlk ve orta okulu burada tamamladıktan sonra Savaştepe Anadolu Öğretmen ..