Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '12

 
Kategori
Basketbol
 

Top 16 Tatsız Başladı

Turkish Airlines Euroleague’de Top 16’ya sıfır çekerek başladık. Son maçtan başlayacak olursak Barcelona deplasmanında alınan 100-78’lik mağlubiyette, çok isteksiz bir Fenerbahçe Ülker izledik. Mike Batiste, Bo McCalebb, David Andersen ve Romain Sato bu takıma seviye atlatmak için transfer edilmiş oyuncular. Ancak bu isimlerden Sato dışında işini yeteri kadar ciddiye alan yok. Göstermelik performanslar dışında beklenen katkıyı vermiyorlar. Örneğin Batiste’in bulduğu 13 sayıya aldanmamak gerekiyor. Kader anlarında bir varlık göstermeden, fark yirmilere çıktıktan sonra bulunmuş sayılar bunlar.

 

Maçın başında Bogdanovic dışında kimse yoktu sanki parke üzerinde. İkinci çeyrek başladığında şans bulan Barış Ermiş ve Ömer Onan takıma bir miktar hareket getirse de, o sırada sahada bulunan beşin Barcelona savunmasına karşı etkili olabilmesi pek mümkün değildi. Bu ikili tekrar şans bulduğunda ise fark yirminin üzerindeydi. Fenerbahçe Ülker’in bir ara farkı 14 sayıya kadar indirmesini yine de bu ikili sağladı. Ancak Emir’in hem savunmada hem de hücumda yaptığı üst üste hatalarla fark tekrar açıldı. Bir eleştiri de Oğuz Savaş’a… Artık çaylak dönemi geride kaldı. Her hatasından sonra oyundan kopması büyük hata. Beklentilere bu haliyle cevap vermesi çok zor.

 

Fenerbahçe Ülker’in potasında gördüğü 100 sayı özellikle Top 16 için çok yüksek bir rakam. Bu savunmayla, değil Barcelona, herhangi bir deplasmandan galip ayrılmak zaten imkansız.

*

Anadolu Efes Top 16’daki ilk maçında CSKA Moskova karşısında son çeyrekte yıkıldı. Üçüncü çeyrekte bir ara 56-54 öne geçmeyi de başaran lacivert-beyazlılar daha sonraki dönemde mücadele gücünü kaybedince maçı da 90-71 kaybetti. Hücumda istediğini bir türlü sahaya yansıtamayan Anadolu Efes karşısında CSKA, yüksek yüzdeli hücumlarıyla başa baş giden maçı kendilerinin de beklemediği kadar kolay bitirdi. Moskova ekibinde Weems ve Krstic 22’şer sayıyla en skorer isimler olurken Anadolu Efes’te Jordan Farmar çift hanelere çıkan tek oyuncu oldu. Maçın kopma noktalarında kaçan faul atışları hala çok can yakıyor. Anadolu Efes maçı yine %56 gibi düşük bir serbest atış yüzdesiyle tamamlarken CSKA çizgiden 12 sayı (%80) bulmayı başardı.

*

Evinde Khimki ile karşılaşan Beşiktaş ilk çeyreği 20-14 önde kapattıktan sonra rakibinin 22-6’lık serisiyle maçtaki kontrolünü kaybetti. Üçüncü çeyrekte farkı eritmek için büyük çaba sarf eden Siyah-Beyazlılar bu defa Vitaly Fridzon engeline takıldı. Rus basketbolcu bulduğu üç sayılık basketlerle takımını sırtlarken maç sonunda 20 sayı 5 ribaunt 2 asist 5 top çalma istatistiklerini yakalamıştı. Beşiktaş’ın farkı azaltmak için telaşa kapılması beraberinde 20 top kaybını da getirdi. Beşiktaş’ın Top 16 transferi Daniel Ewing ise maçı 15 sayı ve 3 ribauntla tamamladı.

 

Twitter: @BaSKeTBaNK

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..