Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Top çizgiyi, Caner ise haddini aştı (Fenerbahçe 2-0 Akhisar Bld.)

Top çizgiyi, Caner ise haddini aştı (Fenerbahçe 2-0 Akhisar Bld.)
 

Fenerbahçe; kritik Lazio maçı öncesinde, ateş hattındaki rakibi Akhisar Belediye Gençlikspor'u 2-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Fenerbahçe: Volkan, M.Topuz (Orhan), Bekir, Egemen, Ziegler, Meireles, Cristian, Caner (Selçuk), Kuyt, Sow, Webo (Stoch)

Akhisar: Oğuz, Emrah, Sonko, Uğur, Çağdaş (Kerem), Kenan (Güray), Merter, Emin (Bruno), Sertan, Bilal, Gekas

Fenerbahçe; maçın tamamına yakınında iyi bir oyun ortaya koyamadı. Özellikle ilk yarım saat boyunca, Sow'un 37. dakikadaki şutuna kadar konuk ekip karşısında pas yapmakta dahi oldukça zorlandı.

Akhisar takımı top kendisindeyken oyunu geniş alana yayarak, Fenerbahçe'nin açık alanlar bırakmasını sağladı. Orta alanda mücadele etmeyen, pres yapmayan Cristian-Meireles ikilisi sayesinde oyunu istedikleri gibi yönlendirmeyi başardılar. Top Fenerbahçe'deyken rakibi orta alanda iyi karşılayıp, pas koridorlarını kapattılar.

Sol açıkta Caner'in etkisiz oyunu ve sağ açıkta Kuyt'ın mücadelesine rağmen yeterli olamayışı, topun Sow-Webo ikilisine ulaşmasını güçleştirdi.

Ancak 37. dakikada Sow'un sert şutu, üst direkten kale içinde sekerek oyuna döndü. Orta ve yardımcı hakemin, bu şert şutta topun çizgiyi misliyle geçtiğini farkedememesi, tribünlerin yoğun tepkisine neden oldu.

Bu tepkiden asıl mesajı alan Fenerbahçeli futbolcular olmalı ki, bu dakikadan sonra yavaş yavaş toparlanmaya başladılar. Bu silkinme, ikinci yarıya golle başlanmasını sağladı. 47. dakikada Mehmet Topuz, en iyi yaptığı şeyi yaptı ve ceza sahasındaki Webo'ya adrese teslim bir pasla gol imkanı sağladı. Webo'nun kafa vuruşu kaleci Oğuz'da sekti, ancak Webo dönen topu tamamlamayı bildi. (1-0)

Golü bulan Fenerbahçe, yine sıradan haline bürünerek, oyunu geride kabul etmeye, rakibin orta alanda top yapmasına müsade etmeye başladı. Emre ve Salih gibi mücadeleci oyuncuların yokluğu, 90 dakika içersinde eziyet dolu dakikaların artmasına neden oldu.

Aykut Kocaman'ın, bir kaza golü yemeden bu uyuşuk orta sahaya müdahale etmesi beklendi. Caner ve Webo oyundan alınarak yerlerine Stoch ve Selçuk girdi. Ancak oyunda kaldığı süre boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Caner Erkin; taraftarın tepkisine küfürle karşılık verdi.

İki oyuncu kenara alındı. Birinde olup da diğerinde olmayan 2 şey vardı: Yetenek ve karakter.

Umarım oyundan alındığında hocasına tepki gösterdiği için cezalandırılıp, haftalarca forma yüzü gösterilmeyen Stoch'un yerine layık görülen Caner; çubukluya yakışmayan bu hareketinden sonra gerekli uyarıyı alır. Yoksa Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'dan sonra Caner ile birlikte taraftarın haklı tepkisini kaale almama alışkanlığı sürer gider.

Fenerbahçe taraftarı açısından artık alışkanlık haline gelen, istim üstünde stresli maç izleme serisi, zayıf rakip karşısında olmasına rağmen dün akşam da devam etti. İlk golü bulmakta sıkıntı çeken takım, golü bulduktan sonra da ikinciyi bulup rahatlama azmini bir türlü yakalayamıyor. 

Neyse ki 83. dakikada oyuna dahil olan Orhan'ın uzun pasında, topu kaleciden önce kontrol ederek, çaprazdan ağlara gönderen Sow, maçın skorunu belirleyerek, taraftara derin bir nefes aldırdı. (2-0)

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..