Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Top yuvarlak, sonuçlar köşeli...

Top yuvarlak, sonuçlar köşeli...
 

Ligin bitmesine iki hafta kala şampiyonluğun 3 adayını zorlu müsabakalar bekliyor. Bu hafta Beşiktaş-Galatasaray, Sivasspor -Gençlerbirliği ve Eskişehir Trabzonspor maçları var. Son hafta ise Beşiktaş Denizli’de, Sivasspor Galatasaray maçı için İstanbul’da olacak. Trabzonspor ise kendi sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek.

Şimdiye kadar şampiyonluk yarışında son haftalara girilirken, genellikle Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki mücadeleleri hatırlıyoruz ama, böylesi ilk kez başımıza geliyor.

Galatasaray bu sefer oynayacağı maçlarla, kendisi ipi göğüsleyemeyecek, fakat birinciyi tayin edecek. Çünkü sarı kırmızılıların son iki maçı, ilk iki sıradaki takımlarla.. Bu hafta Beşiktaş ve haftaya da Sivasspor, Galatasaray’dan vize almaya çalışacaklar.

İşte bu hengâmede Trabzonspor’un aradan sıyrılması mümkün. Bordo mavililer bu hafta Eskişehir deplasmanını kazasız belasız atlatırlarsa, sanırım son maçta Fenerbahçe’yi ne yapar eder yenerler.

Zirveden kopan Fenerbahçe için bu tür prestij maçlarının hiç önemi yoktur. Sarı lacivertliler şampiyonluğun kesinleştiği birçok sezonda, küçük takımlara karşı oynadığı son keyif maçlarını bile kazanamamıştır.

Bu durum göz önüne alınırsa, galibiyet halinde şampiyon olma şansı bulunan Trabzonspor kendi sahasında Fenerbahçe’ye puan kaptırmaz.

*****

Zirvede son iki haftaya işte böyle karmaşık hesaplarla girilirken, dipte de düşecek üçüncü takım için tahmin yürütmek hayli zor. Bu hafta Fenerbahçe karşısında son kozunu oynayacak olan Konyaspor sahasınde yenilirse, acı sonuç kesinleşir ve son haftaya diğer takımlar rahat girer.

Ancak Fenerbahçe’nin bu maçı alması pek kolay değil. Şimdiden fısıltı gazetesinin yaymaya çalıştığı söylentiler bile Fenerbahçe’yi galibiyete götüremeyebilir. Çünkü zaten takımdaki en büyük eksiklik bu ruh…

Düşme hattındaki Denizlispor ve Gençlerbirliği’nin şampiyonluğu kovalayan takımlarla maçlarının olması çok kritik bir noktayı oluşturuyor. Futbolseverler yine böyle bir rizikolu konumda Fenerbahçe’nin Denizli’de berabere kalarak şampiyonluğu kaçırdığını hatırlayacaklardır.

*****

Şu anki Beşiktaş (65), Sivasspor (63) ve Trabzonspor (62) sıralaması, aynen de kalabilir, ters de dönebilir. Bir Fenerbahçeli olarak gönlümün Sivas’tan yana olduğunu söyleyebilirim. Ama kırmızı beyazlılar, üçüncülüğe daha yakın görünüyor.

Yine de futbolun klasik cümlesiyle yazımızı noktalayalım. Top yuvarlaktır…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..