Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Topan patlıcanlı hafif imambayıldı

Topan patlıcanlı hafif imambayıldı
 

İlk önce belirtmeliyim ki topan patlıcan, kısa ve tombul olan patlıcana Ege dolaylarında verilen isimdir. Egelinin yiyeceklere kafasına göre isim verme huyu asla değişmez; biz çiğdem deriz, gevrek, topan deriz. Topan patlıcan bu bölgede yazın en sevilen yemeklerinin malzemesidir. Hatta çoğu zaman tek başına yemektir.

Patlıcan salatası, beğendi falan derken patlıcanla olan tüm yemekleri topan patlıcanla denemeye karar verdim bu sene. İmambayıldı işte bu denemelerin ilk ürünüydü. Aynı zamanda benim gibi mutfaktan aldığı keyfi sağlıklı beslenmeyle birleştirmek isteyenler için hem hafif hem de lezzetli bir tercih oldu.

Lafı çok uzatmadan gelelim tarife. Patlıcanı (bu malzemede bir patlıcan yetiyor, 5 dilim falan çıkıyor kendisinden) önce çubuklu şekilde soyuyoruz, sonra daire daire kesip yağsız tavada az yağla hafif kızartıyoruz. (Tabi benim gibi diyet yapacağım türü bir endişeniz yoksa siz normal yağda da kızartabilrsiniz. Ama çok kızartıp rengini karartmamamnızı öneririm)

Başka bir tavada yine az yağda 10- 12 diş sarımsak, küçük küçük kesilmiş bir adet soğan, 4- 5 adet küp kesilmiş domates, zevkinize göre bir kaç biberi öldürüyorsunuz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorsunuz ve kızarttığınız patlıcanları üzerine diziyosunuz.

Diğer tavada hazırladığınız harcı da patlıcanların üzerine yaydıktan sonra 180- 200 derecelik fırında 25- 30 dk kadar pişiriyorsunuz. Ben pişmesine yakın üzerine kıyılmış maydonoz da koyuyorum. Güzel bir görüntü oluyor...

Afiyet olsun: )

 
Toplam blog
: 40
: 3900
Kayıt tarihi
: 19.10.06
 
 

1974 yılında babasının memuriyeti nedeni ile Çorlu'da doğdu. Bu gezginliğinin ana nedeni olarak görü..