Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Toplu sözleşme başlıyor..!

Toplu sözleşme başlıyor..!
 

Memurlarla toplu sözleşme ve zam pazarlığı başlıyor. Memur sendikalarının talebi %16 olacakmış. Hükümetin teklifinin ise Merkez Bankası’nın yılsonu enflasyon hedefi olan %5 olması bekleniyormuş.

Oysa enflasyon, Devlet İstatistik Kurumu’nun rakamlarıyla bile yılın 4. ayında % 10 un dahi altına düşmüş değil.

Hükümet üyeleri ve Sayın Başbakan, bütün Avrupa krizde iken, başardıkları ekonomi mucizesinden ve Merkez Bankası’nın kasasındaki 100 milyar dolardan sık sık bahsederler.

Durum böyle olunca kamuda çalışan işçi ve memurlar ile emeklilerin, aylıklarına zam zamanı geldiğinde de bundan faydalandırılmaları gerekir.

Ancak aylıklara zam zamanı geldiğinde, hemen ağız değiştirilir. Devletin kaynaklarının kıt ve sınırlı olduğundan, ekonominin hassas dengeler üzerinde durduğundan bahsedilir.

Maliye bakanı Mehmet şimşek, daha şimdiden devletin kaynaklarının sınırlı olduğundan bahsetmeye başlamış bile.

Bu durumda da ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor. Ya ekonomin hassa dengeler üzerinde durduğu ve devletin kaynaklarının kıt ve sınırlı olduğu doğru. Ya da ekonomi mucizesi. İkisi birden doğru olamaz.

Ülkemizde, sürekli çalışan kesimin üzerine binen vergi adaletsizliğinden ve de sizi enflasyona ezdirmiyoruz denilerek, 10 yıldır uygulanan aylıklara zam politikasından, önceki yazılarımda bahsetmiştim.

Hangisi doğru olursa olsun, çalışan kesimin ve emeklilerin maddi olarak bilinçli bir şekilde, 10 yıldır ezildiği gerçeği değişmeyecektir.

AHMET ELDEN   

 

 
Toplam blog
: 138
: 5557
Kayıt tarihi
: 05.10.11
 
 

1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..