Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '11

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Toplum sağlığı, sağlık hizmetleri ve çöpçüler

Toplum sağlığı, sağlık hizmetleri ve çöpçüler
 

İnt alınmıştır


İnsanlığa hizmet eden bilimsel derinliği olan, kariyer gerektiren onlarca uzmanlıkların yanında çok basit görülen uzmanlık gerektirmeyen ve hatta düşünce derinliği olmayanların hor görebildiği meslek olan ÇÖPÇÜLÜK çok önemli, kutsal ve değerli bir meslektir.  

Çünkü; insan yaşamının geldiği yapay ve kalabalık dünyada çöpçüler olmasa; vebadan, kolaredan, tifodan ölecekleri tıp bilimleri kurtarabilir mi? bence hayır.  

İnsan dışkısının intikalini sağlayan kanalizasyon kadar önemli olan çöpçülüğün değerinin kimler farkında diye düşünürsek bence çok çok az insan, çöpçünün taltif edildiğini bilen var mı? diye sorsak, çöpçünün taltif edildiğini duyan yoktur. Çöpçü tabip gibi doğmuş bir rahatsızlığı iyileştirmiyor, rahatsızlığın doğuşunu önlüyor, (savaş bile doğmadan önlense kimse bunun farkına varmaz ki;) önlenen hastalığı kim fark etsin ve önlüyor diye çöpçüyü taltif etsin...  

İnsanlık için çok çok önemli tıp biliminin (insanın tüketim artıklarını toplayarak mikrop üremesini önleyerek) yükünü azaltan çöpçüler toplumsal statüde hiçbir düzeyde hak ettikleri önemle anılmamaktadır.

Bu çerçevede ortam temizliğinin en bilinen sembolünün de hizmet verdiği mahalle sakinlerinin ısrarlı talepleri doğrultusunda işine âşık olduğu için heykeli yapılan ama ne yazık ki bir gece birileri tarafından yok edilen Çöpçü Gazi CERAN'DIR. 

Bu durum ya kamu yönetimi tarafından veya oluşturulacak bir sivil toplum grubu tarafından ÇÖPÇÜLER veya TEMZİLİK GÜNÜ başlığında gündeme getirilebilir, ya da olduğu haliyle  faaliyetlerine devam ederler.  

ÇÖPÇÜLER BİLEĞİNİZE KUVVET ELLERİNİZE SAĞLIK, VAROLUN SAĞOLUN...

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..