Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Toplum vicdanı kaldırmıyor hakim bey!

Toplum vicdanı kaldırmıyor hakim bey!
 

Reşit olmıyan, onüç yaşındaki N.Ç. davasıyla yargılananların unvanlarına  bir bakalım; Kızıltpe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, Ordudan ihraç edilen bir asker, Devlet memuru, 2 Zabıta memuru, Belediye memuru, Mardin Valiliği Şube Müdürü, Ziraat Odası Bşk. Astsubay, İlk öğretim Okul Müd. Yardımcısı, İki Veznedar, Orman İşlt. Müd. Şefi, Tedaş işçisi, 7 muhtar ve serbest meslek sahibi insanlar olduğunu görüyoruz.

Mardin Birinci Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği , N.Ç'nin  ''kendi rızasiyle ilişkiye girdiği'' mahkeme kararını, Yargıtay'ın onaylaması, haliyle ve haklı olarak kamu oyunun vicdanını sızlattı ve tepkiler büyüdü.

Büyük bir çoğunluğunun kamu görevlisi olan tecavüz sanıklarının ve hiçbir vicdan sahibi insanın onüç yaşındaki bir çocuğa böylesine tranva yaşatması, aynı zamanda bir insanlık suçudur. Devlet kurumlarındaki görevlilerin böyle bir olaya karışması  ise bağışlanamıyacak kadar rezilce bir tutumdur.

Devletin başı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de  rahatsızlığını  şu sözlerle dile getirdi; karar için ''Gencecik bir çocuğumuzun başına gelenlerle ilgili cezanın indirilmesini onaylayan  karar benide derinden rahatsız etti'' dedi.

Devlet koruyamadığı, 13 yaşındaki  çocuğa, üstelik birde suç yüklüyorlar. ''Kendi Rızasiyle'' 

Bir şarki sözü geliyor akla,

Adaletin bu mu dünya! (Türkiye)

 

    

 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..