Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Toplumda bir Cinayet olmuş gördün mü?

Akademik takvimimin başlayıp ilerleme kaydettiği şu günlerde ben hala evimdeyim. Evet illa ki okulumuza dönüp düzenli öğrenci kimliğime yeniden bürüneceğim ama şimdilk evimde elimde kahvem karşımda televizyonum pek mutluyum. Sabahları alarmım saat sekizde düzenli olarak çalıyor ve ben günlerin sonbahara açıldığı bugünlerde üzerime hırkamı geçirerek güne başlıyorum ilk işim bilgisayarı önüme alıp gazeteleri kontrol etmek ve tabi daha sonra yazımızın içeriğini oluşturacak televizyonu açmak.

Yeni sezonun başlamasıyla beraber tv kanallarında eski yeni programlar başladı. Benim annemle izlemekten büyük keyif alığım Müge Anlı ile Tatlı Sert programı. Programda faili meçhul cinayetler çözülmeye çalışılıp kayıp insanlar aranıyor, Programın tansiyonu öyle bir seyirde devam ediyor ki reklam arasında bile kanalı değiştiremiyor acaba şimdi ne olacak şu ve ya bu kişi ne olacak diye inatla bekliyorum.

2 haftadır programda iki kurşun ile öldürülen Hayar Bal isimli vatandaşımızın katili kim olabilir konusu işleniyor. Haydar Bey henüz iki aylık evliymiş eşi programa katılıyor ama o nasıl ifadeler nasıl çelişkiler, hanımefendinin program boyunca bir dediği bir dediğine asla uymuyor. Ama bizi ilgilendiren asıl önemli kısımlara gelelim.

1- Programın yeni sezonu başladığından beri şunu anladık; ülkemiz insanları henüz topluma yabancılaşmamış ve hala komşularından haberdar evinde ne yediğini bilen eşiyle kavga ettiğini duyan bireylerimiz var.

2- Duyarlı vatandaşlarımız o kadar fazla ki aklına gelen hemen hemen şeyi emniyet ile paylaşmakta ve toplum huzurunu aramakta.

3- İnsanlık vazifemiz olgusu ülkemizde ölmemiş.

4- Anomik durumlar içerisinde konuklar katılmakta. Bayan köyde yaşamakta ama bir sosyal paylaşım sitesine üye, en yeni teknolojileri biliyor telefonundan müzik bile dinliyor ama hala kırsal kesime ait olduğu vurgusunu ispatlamaya çalışıyor.

5- Paranın herşeyi yaptırabileceğini öğreniyoruz. Sadece bu programda değil garip bir şekilde türeyen evlilik programlarında özellikle. İnsanlar hep daha fazlasını istiyor. İlkokul mezunu bayan bir garsonu beğenmiyor mesela.

6- Vatandaşlarımızın hala dikkatli bir gözlemci olduğunu görüyoruz inanmazsanız semtinizde bulunan büfeye veya bakkala uğrayabilirsiniz.

Konumuz aslında toplumda ki cinayetler keşke sadece medyaya yansıdı diye vatandaşlar konuşmasa unutmayın her olayı bir gören bir duyan muhakkak vardır. Bu gibi programları eleştiren hafife alan çok kişi tanıyorum. Bu kişilerin çoğu iletişimci ama unutmayın doğru başarılı bir yol toplumu oluşturan bireyleri anlamaktan geçer. Bu gibi programlar sayesinde bizde olamayan belki yakın çevremizde bulunmayan ağzımızı açık bıraktıracak olaylar öğreniyoruz. Toplumda bir cinayet var evet ve duyarlı vatandaşlarımızdan birşeyleri bilenler de illa ki mevcut.

 
Toplam blog
: 12
: 836
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Halkla İlişkiler ..